Празничното напускане на градовете предизвика тежки задръствания по ключови магистрали, съобщи бТВ. 

Магистралите "Хемус" и "Тракия" бяха блокирани както заради големия приток на коли, така и заради верижни катастрофи и ремонти по пътя.

На магистрала "Тракия" основна причина за 15-километровата колона около Пазарджик бе ремонт на мост. Обходните маршрути, предложени от "Пътна инфраструктура", бяха доста дълги - по 50 км, и много шофьори тестваха търпението си на магистралата.

По "Хемус" още на 9-тия километър се образува колона заради верижна катастрофа. Сблъсък между камион, бус и два автомобила, без пострадали. Втора тапа се получи преди тунел Витиня, който в момента се ремонтира.

 

От "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да карат внимателно и спокойно. И припомнят, че каране в аварийната лента на магистралата се наказва с 1000 лв глоба и 3 месеца без книжка. Десетки шофьори са получили фиш и са останали без право на управление на МПС днес.

Очаква се също толкова тежка ситуация в понеделник, макар че много хора сливат почивните дни между Великден и Гергьовден. 

Междувременно на границата с Турция хиляди шофьори чакаха над 5 часа днес. Причината - срив в митническата система от турска страна. Между 8 и 13 ч на ГКПП Капитан Андреево-Капъкулеи Лесово-Хамзабейли се създадоха огромни опашки. Следобяд обаче системата на югоизточните ни съседи се оправи и шофьорите успяха да преминат.