Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Апелативният специализиран съд окончателно отстрани от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева.

Фактически апелативните магистрати потвърждават решение на Спецсъда и то вече не подлежи на обжалване.

И втората инстанция прие, че има обосновано предположение за извършено престъпление във връзка с работата им - длъжностно присвояване.

Двамата са обвиняеми от март във връзка с над 30 договора за строително-ремонтни дейности на територията на община Созопол. Още първият съд прие, че понеже свидетели ще са много служители на кметството, оставайки на постовете си, двамата може да им повлияят.

Рейзи напротив - твърди, че разследването тече отдавна, винаги досега е сътрудничил, минали са разпити на свидетели, а въпросните строително-ремонтни работи вече са факт, така че няма как да влияе.

След кратък разнобой с пресцентъра на ГЕРБ се оказа, че той е подал оставка от партията, но няма да се откаже от мандата си като кмет на Созопол.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.