"Европа ни чува" - това ще е слоганът на ГЕРБ в предстоящата официална предизборна кампания за европейските избори на 26 май. Официално мотото бе обявено от Елен Герджиков, но в дългото си слово за изброяване на успехи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов го спомена няколко пъти.

Речта му бе посветена на кандидат-евродепутатите от ГЕРБ - поименно, въпреки че те бяха представени седмица по-рано на официална церемония. И днес на мястото на събитието присъстваше лидерът на СДС Румен Христов. А и в представените плакати на ГЕРБ за кампанията стои и логото на синята партия с лъва. 

Цветанов намекна, че предстои листата на ГЕРБ да бъде подкрепена и от други партии и формации в следващите седмици, но не каза кои са те. Идната неделя ГЕРБ ще обявят и предизборната си платформа, обеща зам.-председателят на партията. 

Герджиков на свой ред разказа как се е стигнало до слогана "Европа ни чува". И дори обяви как България вече е станала "донор на идеи в Европа". От изложението му не се разбра съвсем какво точно има предвид. Мотото пък надграждано предишните такива - от "Открито управление - гарантирано от ГЕРБ" (2007 г.), през "България няма време за губене" (2014-а) и "Видими резултати" (2015 г.). Според ГЕРБ всяко от тези послания било изпълнено и продължавало да се изпълнява.

ГЕРБ ще има и мобилно приложение за членовете и симпатизантите на партията, чрез което ще се прави огранизацията на кампанията и дори щяло да разобличава "фалшиви новини". 

В края на приповдигната предизборна презентация на ГЕРБ журналистите поиската Цветанов да отговори и на няколко въпроса. Първият от които - да коментира думите на кметицата на София Йорданка Фандъкова, която тази сутрин пред Нова тв обяви, че ако е била на мястото на Цветанов нямало да постъпи като него - а именно да остане на високите постове в партията след оставките от публични длъжности заради "Апартаментгейт". 

"Събитието днес е това", отсече Цветанов, сочейки към предизборните плакати и отказа да говори повече.