Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Върховният избирателен съвет на Турция обяви, че ще бъде извършено повторно преброяване на резултатите в 8 от 39-те избирателни райони на Истанбул, предаде Ройтерс.

На местните избори в неделя кандидатът от Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на Ердоган загуби изборите в столицата Анкара и в Истанбул от представител на основната опозиция - лявоцентристката Републиканска народна партия (CHP).

Още по време на преброяването партията на Ердоган оповести, че разполага с данни за фалшифицирани бюлетини във всички избирателни райони на двата града. Затова ПСР поиска касиране на изборите.

Загубата на ключови бизнес и административни центрове като Анкара и Истанбул може да влоши икономическата ситуация в Турция, тъй като централната власт в лицето на Ердоган няма да може да упражни влияние за извършването на повсевместни реформи, които да извадят страната от рецесията, в която е изпаднала.

Победителят в Истанбул Екрем Имамоглу (от СНР) и противникът му Бинали Йълдъръм (от ПСР) признаха, че според събраните бюлетини Имамоглу води с 23 000 гласа. Това е незначителна разлика за най-големия град в Турция, чието население по официални данни е около 15 милиона души.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.