"Локомотив" (Пловдив) е първият полуфиналист в турнира за Купата на България. "Черно-белите" преодоляха "Етър" във Велико Търново след 1:1 и 7:6 при 11-метровте удари, а развоят бе рядко виждан.

"Болярите" имаха аванс от два гола при дузпите и трябваше да вкарат само една в последните две изпълнения, за да отидат напред. Не успяха да го направят, а след това имаха още един "мачбол", ала пак не се възползваха. И в крайна сметка "Локомотив" ликува на стадион "Ивайло".

Още преди почивката домакините направиха две принудителни смени. В 30-ата минута Игор Банович вдигна високо крак и изрита в лицето Даниел Младенов, но съдията Ивайло Стоянов предпочете да остави играча на Локо на терена. Цялото лице на крилото бе обляно в кръв. 

В 70-ата Иван Стоянов удари греда от пряк свободен удар и "виолетовите" отново се разминаха с откриване на резултата. Три минути по-късно обаче това се случи след дузпа, отсъдена за нарушение и реализирана от Стоянов.

Не мина много време обаче и Локо изравни. В 82-ата се стигна до щастлив рикошет сред удар на Момчил Цветанов и успешен завършек от страна на Димитър Илиев.

90-те минути изтекоха без промяна в резултата, както и двете продължения.

При дузпите Елитон сбърка на второто изпълнения - вратарят Христо Иванов спаси. След него Асен Георгиев прати топката над напречната греда. Тук "Етър" гледаше към полуфинала, но последователни пропуски направиха Милчо Ангелов (вратарят Илко Пиргов изби) и Иван Стоянов, който за разлика от редовното време, този път не улучи рамката.

Така победителят трябваше да бъде излъчен от допълнителни 11-метрови удари, при които всяка грешка можеше да е решаваща. Димитър Везалов не вкара за Локо и "Етър" пак имаше възможност да приключи драмата. Пиргов обаче отрази слабия удар на Крум Стоянов.

Последваха по две реализирани дузпи. При десетата за търновци, точно преди да се наложи вратарите да застанат пред бялата точка, Пламен Гълъбов имаше лош опит и Пиргов прати отбора си в топ 4 на турнира.

Останалите четвъртфинали са в сряда и четвъртък. Утре от 18:30 часа играят "Лудогорец" и ЦСКА-София.