Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Еврокомисията реши да финансира с 33 милиона евро изграждането на трансграничен междусистемен газопровод между гръцкия град Комотини и Стара Загора.

Това съобщиха във вторник от централата на ЕК в Брюксел.

Инвестицията е по линия на кохезионната политика на ЕС. Комисията взе решение за финансиране с общо 4 милиарда евро на 25 големи инфраструктурни проекта в 10 държави от ЕС. Освен в България ще бъдат реализирани проекти в Германия, Гърция, Италия, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Унгария и Чехия.

Дължината на газопровода Комотини-Стара Загора ще бъде 182 километра.

Газопроводът е европейски проект от общ интерес и допринася за постигането на целите на ЕС, изтъкват от Брюксел.

Газовите системи на България и Гърция ще бъдат свързани за пръв път. Така ще се диверсифицират енергийните източници в региона и ще се повиши енергийната сигурност. По-голямата конкуренция на пазара на газ ще доведе до по-ниски цени за потребителите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.