Мик Джагър ще трябва да се подложи на сърдечна операция за подмяна на клапа, съобщи сп. "Ролинг стоун". След това той ще има нужда и от период на възстановяване. Затова и от "Ролинг стоунс" обявиха, че отлагат концертите си в Северна Америка, които са част от турнето им No Filter.

"Лекарите посъветваха Мик Джагър, че той не може да тръгне на турне сега, тъй като се нуждае от лечение. Той трябва да се възстанови напълно, за да може да се върне на сцената възможно най-скоро", каза говорител на групата.

По-късно самият 75-годишният Джагър също излезе с изявление, в което поднесе извинение на феновете си.

"Мразя да ви разочаровам - наистина. Съсипан съм, че трябва да отложа турнето, но ще положа максимални усилия да се върна на сцената възможно най-бързо", бяха неговите думи.

 

 

Първоначално "Дръдж рипорт" публикува новината за предстоящата сърдечна операция като съобщи, че тя ще се състои в петък в Ню Йорк и след това се очаква Джагър да се възстанови и да се върне към турнето това лято. Въпреки че му предстои сериозна интервенция той беше уловен от папараци да се разхожда в добро настроение  в неделя в Маями. Турнето трябваше да стартира на 20 април точно от Маями, но засега началото се отлага за юли.

Кийт Ричардс подкрепи Джагър в туитър: "Голямо разочарование за всички, но са неща, за които трябва да се вземат мерки. Скоро ще се видим. Мик, винаги можеш да разчиташ на нас!"