Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съюз наложи днес нова серия санкции срещу няколко големи руски енергийни и отбранителни фирми, включително едно дъщерно дружество на "Газпром" и производителя на автоматите "Калашников". ЕС удължи черния си списък на лица с визови забрани и замразени активи с още 24 имена, сред които са ултранационалистът Владимир Жириновски, високопоставени членове на долната камара на руския парламент, Думата и лидери на рускоезичните сепаратисти в Украйна.

Ограничителните мерки стесняват достъпа до финанасовите пазари в ЕС на "Роснефт", "Транснефт" и на "Газпром нефт", както и на оръжейните фирми ОПК "Оборонпром", "Уралвагонзавод" и "Обединена самолетостроителна корпорация". Те забраняват продажбата на стоки с двойна употреба на девет предприятия от отбранителната промишленост, включително "Калашников", "Алмаз-Антей", производител на зенитните ракети "Бук", с които се смята, че е свален малайзийският пътнически самолет от полет MH17 над източна "Украйна" на 17 юли.

С новите санкционирани лица черният списък се удължава на 119 имена. Между тях са сепаратистките лидери Александър Захарченко и Владимир Кононов, т.нар. министър-председател и министър на отбраната на Донецката народна република и Мирослав Руденко, командир на Донбаската народна милиция. В списъка са и Сергей Чемезов, приближен на президента Владимир Путин и шеф на оръжейния и технологичен холдинг "Ростек" и депутатът ултранационалист от Думата Жириновски, както и заместник-председатели на Думата и на комисии в нея.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.