Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Не обичам да се месят в моята работа, не давам и съвети. Но много е вероятно и другата седмица пак да ни извикат“, заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Той пристигна за участие в Европейския съвет, чиято главна тема ще бъде „Брекзит“.

Борисов очаква по темата да се работи цяла нощ. И изтъкна, че тя засяга десетки хиляди български граждани във Великобритания и „немалко хиляди“ англичани, които живеят в България.

„За съжаление, пак излизам лош пророк, но съм изключително разтревожен от това, което се случва. Времето изтича, хиляда дни се работи по „Брекзит“, остават още 7 и има пълна неяснота“, изтъкна българският премиер.

По план Великобритания трябва да излезе от ЕС след осем дни – на 29 март. Вчера баче премиерката Тереза Мей обяви, че е поискала отсрочка до 30 юни.

Борисов обаче не вижда как може да се подкрепи искането на Лондон. Това би означавало, че британските евродепутати трябва да участват в европейските избори – да започнат предизборна кампания, да агитират за ЕС.

„Така че някаква кратка отсрочка - да. Това и обещах на Тереза Мей в два разгтовора по телефона. Британският парламент да вземе решение. В противен случай не виждам как ще се провеждат европейски избори“, обобщи Бойко Борисов.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.