Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не е тайна, че съм привърженик на партньорство между Демократична България, СДС и ДБГ и единна коалиционна листа в демократичното, европейско дясно и център. Застъпвам по-активна и открита политика за единство, с което си навлякох немалко критики, присмех и дори неприязън.

Нещо повече - привърженик съм на поетапно организационно обединение на всички малки партии в дясно и център и изграждане на единна сила, вместо нестабилни коалиции.

Убеден съм обаче, че това единство минава през ясно, категорично и безусловно отдалечаване от ГЕРБ. Докато десните партии и лидери мислят за себе си като електрони в орбита около Борисов, нашето единство, респективно - нашата сила, са илюзия, дори лъжа. И да, казвам го именно като човек, който е бил в коалиция с ГЕРБ...

По тази причина, не приемам и не разбирам позицията на колеги и приятели от СДС за преговори с Демократи за силна България и ГЕРБ едновременно. Това няма как да се получи. Ние от ДСБ не желаем да бъдем с Бойко нито партньори, нито баджанаци.

Това е въпрос на ключов политически избор. Избор, който трябва да бъде направен и уважен - в едната или другата посока.

Моята надежда е СДС да не направи избор в посока ГЕРБ. Не само заради принципите - в българското дясно отдавна сме показали, че имаме и резервни. Често повече от едни. Основното ми съображение е съхранението на партията СДС, особено с оглед на наближаващите местни избори. СДС винаги е било нужно на българската демокрация, и влизането му в краткотрайно, а всъщност вечно, съдружие между овца и вълк ще бъде загуба за всички ни.

Коментарът е от профила на Радан Кънев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията.

 

Коментари

Костадин Генчев's picture
Костадин Генчев
Косьо Генчев

по темата горе:

Прав си е Радан Кънев, ужасно много е прав! Ама пусти мераци, кой да води бащината дружина?! Кой да е по-по-най?! Ние всички вече сме гледали "ритуалното самоубийство" на СДС по мераците им към властови позиции на ГЕРБ. Ако искат - да продължават, ама да не се оправдават с Ж. Дол. Той, същият този Дол, ако беше човек на място, отдавна да е изритал ГЕРБ от ЕНП.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

Радане,

ама на някой от вашите бивши, воденето на УЖ правителствени семинари в Симитли сай усладило.. Та са пънат да ги повторват.. Семинарите, де.. Пък и Икономиката Глупако, нъл загуби борбЪта с Кукунева.. Кой да затвори последен вратата на ДондукОФФ 1.. След кат Бацето ви сай изнесе от там.. Та сега за реванш са стяга..
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Ясно, точно и категорично заявено!

Със закоравял русоугодник и жертващ българските национални интереси за свои егоистични и нарцистични цели, основната от които е да управлява и да богатее, макар и като васал на Русия, никакви преговори с ГЕРБ на Борисов! Единението на политическите структури център – дясно е изключително отговорна задача, защото в това единение може да бъдат внедрени и взривяващи единството субекти, като Лукарски и други, които за пост са готови да служат на Борисов до последния си дъх така, както постъпиха в предишния Бойков кабинет! На изборите, народе, на изборите покажи, че си родолюбив българин, а не родоотстъпник и празнодумец!

Точно така!

Никакво гласуване за ББойко и ГЕРБ! Всички да гласуваме за МилиЙончева, нали Раданчо!!!
В Т's picture
В Т
ВТ

Детайл

Кисьов става член на СДС през пролетта/лятото на 1997 г. Така му се губят първите 7 сини години. Верно е, че на сенсей-кафеджи му се губеха 2 пъти по толкова, ноо .. в СДС е така.
 's picture

смехурко

Ако е Кисьов, ще гласувам за него, в която и листа да е!

Това е човек със стойност и то висока!
 's picture

godo1952

Калин

А бе занимавайте се с вашата партия, оставете СДС, оставете ГЕРБ - все някой отвън ви пречи. Приличате на онзи моряк, на който все водораслите му пречели !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.