Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кит е загинал от дехидратация и глад - след като не е успявал да извлече достатъчно вещества от "храната", която поглъща. Причината - въпросната "храна" е съдържала твърде много пластмаса. В стомаха на кита, след аутопсия, са открити 40 кг пластмасови отпадъци, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на биолозите, открили трупа на бозайника.

Китът е открит край бряг на Филипините. Биологът и еколог Даръл Блачли разказва, че морският гигант е повръщал кръв преди да загине.

  "Не е бил подготвен за такова количество пластмаса. 40 кг оризови чували, торби за пазаруване и всякакъв друг вид опаковки са били открити в стомаха. Чувалите например били общо 16.", разказа Блачли. 

  Пластмасата била толкова много, че започнала да се калцира в стомаха на животното.

  Биологът обяснява, че морките бозайници не пият вода от океана, а си я набавят чрез храната, която поглъщат. Тъй като заради пластмасата китът не е можел да поглъща достатъчно количество храна, той просто е загинал от дехидратация и глад.

  Еколозите от години предупреждават, че всяка година заради замърсяването с пластмаса на океана загиват стотици хиляди китове, делфини, тюлени и костенурки. И призовават светът да започна да се справя с проблема. 

  Коментари

  Най

  Следвайте ни

  Още по темата

  Още от категорията

  Скъпи потребители,

  От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

  Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

  Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

  Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.