Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тайните общества са се провалили, защото всички са разбрали за тях. На тази концепция почива "Задругата" - романът на Добри Божилов, в който тайното общество е успешно.

Книгата е участник в "Конкурса за исторически роман" 2018 г. и излиза утре, 11 март, ден преди да бъдат обявени резултатите от конкурса. Това ще стане на 12-ти март в 18,30 ч. в Министерство на културата.

"Истински успялата тайна кауза е онази, за която никой никога не е чул. 

Лишени от пълното познание, коренящо се в древността на Изтока, и пренесено в Европа от конните народи, западните общества никога не са успели да създадат организация, която да постигне конкретни цели и да функционира с векове.

Но някои други са успели…"

Така Божилов описва "Задругата", в която се разказва за българската история от 14-ти век и унищожаването на Второто българско царство, до началото на Възраждането. И не само за официалната история, а за тази, която Задругата са скрили. Кои са те?

"От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно семейство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България."„

Книгата е издание на издателството за българска литература "Лексикон". "Прочетох го на един дъх,  а после, после пак", казва за него Здравка Евтимова.

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Така или иначе нямаше да я

Така или иначе нямаше да я прочета книгата (не е от моите), но след такова представяне съвсем никога няма да я прочета. ... Точно така си го представям ако трябваше да се напише нещо за "Хари Потър" (която също не е е от моите)
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

... Точно така си го

... Точно така си го представям ако трябваше да се напише нещо за "Хари Потър" (която също не е е от моите) - много конспирация, много мистика и много време (векове)
В Т's picture
В Т
ВТ

Да

Книга на Добри Божилов - само с пистолет в тила! И докато за него нямах колебание, бях склонен да дам някакви шансове на продавачката на кръв от къртица. Е, тази ми склонност сега изчезна напълно и се чувствам прероден! :О

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.