Всяка четвърта жена в България е жертва на домашно насилие. Доказателството за тази статистика винаги ни застига твърде късно – в емисиите новини, когато научаваме да поредната жена, убита хладнокръвно в собствения си дом.

Стиховете на Димана Йорданова, Димитър Кенаров, Иван Ланджев, Лили Йовнова, Петър Чухов, Надежда Радулова, Рене Карабаш и Георги Господинов са събрани в книгата „¾ любов“, част от едноименната кампания на издателство „Жанет 45“. Така, както една на всяка четири български жени е подложена на насилие, така и всяко четвърто стихотворение в стихосбирката не е посветено на любовта, а на унижението и болката, причинени от най-близките. Именно тези 25% от стихосбирката изобразяват как не трябва да изглежда любовта.

Кампанията „¾ любов“ ще започне на 8 март, Световния ден на жената. Целта на издателството е да даде гласност на ужасяващата статистика и да повдигне темата за насилието.

Стихосбирката „¾ любов“ ще бъде представена на 6 март от 19 ч. в „Гьоте институт“ от издателя Манол Пейков и авторите Димана Йорданова, Димитър Кенаров, Иван Ланджев, Лили Йовнова, Петър Чухов, Надежда Радулова.

„Създадохме тази книга, защото любовта не бива да се бърка с насилието. Защото насилието не трябва да се оправдава с любов. Защото ¾ любов не е любов“, се казва в анонса на събитието.

"Площад Славейков"