Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Знае ли лявата ръка на ГЕРБ какво прави дясната?

Днес ми се обади един приятел и докато се наговаряхме ми сподели за друг негов приятел, помагал при последните бедствия в Бургаско. Вторият имал много за разказване, но скромно се криел и не позволявал на близките си да го "предават" на медиите и афишират като спасител. Предавам се и аз, няма да го търся. Скромността краси човека, казвам си, правя си едно кафе и отварям "лицевата книга", за да се запозная с актуалностите от деня.

И гледам снимки - кандидатът за депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов носи маса, кандидатът за депутат от ГЕРБ Александър Ненков с анцуг, кофа и лопата; кандидатът за депутат от ГЕРБ Веселин Вучков с анцуг, кофа и лопата; кандидатът за депутат от ГЕРБ Ивайло Московски с гумени ботуши и съвсем небрежно с ведомствена тениска с надпис "Стабилна България. Време е!"; кандидатът за депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова, също с гумени ботуши, утешава видимо разплакана възрастна жена; на кандидата за депутат от ГЕРБ Делян Добрев (също в спортен екип) пък му взимат интервю. И т.н., и т.н., сигурно чак до 470 колкото са кандидатите за депутати на ГЕРБ. Апропо, лидерът Бойко Борисов също е сред тях, но не и сред лицата от снимките.

Първоизточникът им обаче е профилът му във facebook и както можете да се досетите под тях вече има стотици лайкове, споделяния и коментари, лашкащи се смислово в двете крайности: от "отвратително грозен предизборен PR" до "браво!” и "евалла!". Иначе още на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в неделя Борисов обави, че партията му ще се притече на помощ на пострадалите от наводнението, а в понеделник - че всичките й структури и кандидати за депутати отиват на място като доброволци за сметка на предизборните обиколки.

За да сме честни, тази акция не е ноу-хау на ГЕРБ и вече сме я гледали. Това лято - лятото на потопите, запечата ликовете на десетки други политически фигури от целия спектър - от ляво, до дясно, през център - по гумени ботуши, анцузи, с кофи и лопати в ръце. Но споменавайки думата "ръце", се сещам само за нещо, точно по темата. Матеевото евангелие, из което се среща следното:

"А ти кога правиш милостиня, нека лявата ти ръка не знае, какво прави дясната, та милостинята ти да бъде скришом; и твоят Отец, който вижда в скришно, ще ти въздаде наяве".

Не че съм от най-набожните. Просто ми се иска да се "въздаде" дължимото и на скромните... 

Ключови думи

Коментари

Може и да е пиар,

но защо авторката не остави химикалката и без да се афишира, да отиде и тя в спортно екипче и да носи маси?! Иначе - каквото и да направи един човек, винаги ще има едни кибици, които го хвалят и други кибици, които ще викат - егати лицемера, виж го как се прави на дръж ми шапката.

Помощта трябва да е безкористна, а да чупиш стойки пред фотоапарата с гумени ботуши, ръкавици и лопати е използваческо, неприятна употреба на пострадалите хора.

Много злобно казано. Вместо да пишеш, иди помогни на хората!

това е много тъп довод от типа "а вие защо биете негрите?"

И все пак такъв PR e за предпочитане пред останалите. Другото е алабализъм...

DogWoman

Въобще не намирам, че скромните трябвало да са с предимство. Решение на всеки човек е дали иска или не иска да влиза в медиите. Но се нуждаем от добри примери толкова много, че не трябва да ги крием.

Мда, Бисер беше достатъчно добър пример, дали пък не се нуждаем от малко по-добра памет.

Радев

Не просто ПР, а много пошла акцийка. Кютуклиева, Беновска и пр. слугинчета, да вземат да си размърдат мозъците и да измислят нещо по-креативно.

Od hr e/d l hcpd

Много закъсняла реакция, като е очевидно и за слепия, че ако не бяха изборите тези "Мърши" нямаше да си мръднат пръстта. Факт е че наводненията започнаха преди три месеца и още тогава тези "Мърши" можеха ако бяха управници мислещи захората да си мръднат задниците ама.... Od hr e/d l hcpd

жжжж

ѝбе тия да не са ПАРТИЯ НА СТРОИТЕЛНИТЕ ОЛИГАРСИ! ВСИЧKИТЕ ЗА СТРОЕНЕ ГОВОРЯТ-МАГИСТРАЛИ, ПРИСТАНИЩА, САНИРАНЕ НА ?!ВСИЧКИ ПАНЕЛКИ И ПР.???

кака мара

простотия до шия или иначе казано PR по ГЕРБерски

Od hr e/d l hcpd

Абсолютно съм съгласен с теб! герб показват явна простотия, но за жалост народа в голяма част е "Мърша" и "лош, некачествен матриал" и се потдават на евтини внушения на тъпата тиква... Od hr e/d l hcpd

чепа

деси прасна ли някой младок?

kashpirovska

Пламенке,в нашта мила майковина скромността отдавна вече не е добродетел!Даже да не казвам ,че и в световен мащаб е така.Айде,моля, без цитати от което и да е Евангелие...

То е малко перверзно причинителите да ходят да помагат в оправянето...

Chudomir Neznakomov

Така е, истинсктите дарения трябва да са анонимни. Но истина е и нещо друго. Изборите са демократично състезание и доза популизъм е неизбежна. Дон Кихотовски е да прокламираш единствено морал и заради което да си под чертата и гледаш безпомощно безчинствата на другите. Друг е въпросът, че в този случай Бойко Борисов прекали със синката. Най-вероятно инфектиран от Бареков – юнашки засукал ръкави и нахлузил ботуши. Негативното е не само проявата на лош вкус, но и щипка цинизъм спрямо истински пострадалите. Разбира се справедливостта изисква и разграничиние. Докато Борисов по време на управлението си показа грижа и в някои случаи значителни успехи за решаване проблемите на Българите в страната и чужбина, действията и поведението на Бареков са най-долна проба интересчийство. Всичко това за сметка на продължителното и безмерно лъгане и ограбване на средните и най-онеправдани слоеве на населението ни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.