Нова телевизия включи на живо в сутрешния си блок трескавата подготовка на водачите на листи на ГЕРБ да помагат на пострадали от наводненията в страната.

Вчера лидерът на партията Бойко Борисов заръча на всичките 470 кандидат-депутати на партията да спрат кампанията за вота на 5 октомври и да отидат при бедстващите.

Генералската дума е закон и тв екип на медията документира как зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заедно с бившите министри Ивайло Московски и Десислава Атанасова и бившата парламентарна шефка Цецка Цачева се готвят да помогнат на хората от наводненото село Горно Дамяново.

Те бяха облечени в анцузи и гумени ботуши, а на гърдите на Московски грееше бяла рекламна тениска с надпис "ГЕРБ Стабилна България Време е!".

Цветанов категорично отрече акцията за подкрепа на пострадалите да е предизборен пиар и припомни на ранобудните зрители, че хора от партията са помагали и след наводнението в Мизия и след бедствието в Аспарухово. 

На репортерска забележка, че ботушите им са чисто нови и лъскави, Цветанов заяви:

"Сега съм с нови ботуши, вярно е, че не са изцапани, но ще видите как ще изглеждат след малко. Помагали сме и преди, не сме тук да ни снимат".

После вторият човек в ГЕРБ хвана лопатата пред слисани жители на Горно Дамяново, които обясниха, че за първи път виждат политици в селото си.

"Не очаквайте, че днес ще направим всичко и ще изчистим страната. Важното е да покажем съпричастност", разясни още Цветанов.