Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

По данни на в. "Ведомости", годишното обръщение към парламента на президента Владимир Путин, насрочено за 20 февруари, първоначално е било планирано за средата на март. През март се навършват пет години от анексирането на Крим от Русия и намерението е било годишното послание на Путин да се свърже именно с тази дата, пише руският вестник, цитиран от Би Би Си, като се позовава на свои източници от администрацията на президента на Русия. Източниците на "Ведомости" правят различни догадки за промяната. 

"Това може да бъде свързано с желание да се спре падането на рейтингите. Възможно е вече да е имало информация, че ще бъдат въведени нови антируски санкции, а може би и нежелание посланието да бъде прекалено близо до изборите за президент на Украйна на 31 март", смята един от тях.

Ако датата е била променена, това е свързано с падането на рейтингите на властта, твърди политологът Андрей Колядин. 

"Президентът не разполага с чак толкова много лостове, които би могъл да използва: това са посланието, "пряката линия" и голямата пресконференция. Именно в обръщението си към Федералното събрание той може да предложи сериозни обещания за политически ориентираните хора", изтъква политологът. 
"През 2018 г. посланието, в което Путин наблегна на най-новите оръжия, накара хората да се сплотят предизборно - няма нищо по страшно от войната, дори хипотетична", обяснява той. 
"Но за една година интересите на хората се пренасочиха към вътрешния дневен ред - пенсионната реформа, повишаването на ДДС, ръста на цените. Сега те очакват да им се каже нещо, което засяга нуждите им", смята експертът, цитиран от "Ведомости".

Ключови думи

Коментари

Сериозни изпитания пред джуджо

Не е лесно да скубеш народа си, да го мачкаш, д аму отнемаш свободите, да пъхаш поданиците по затвори и трудови лагери, а той в същото време да те боготвори като светец.

Sin

По принцип не е лесно, обаче с руския народ не е така. Това са роби. От 500г. поне те са третирани като роби и се чувстват като роби. Който и да застане начело, робите го боготворят. Необходими са поне още 500г. тази психика да се премахне. Затова са и злото на Земята - те са способни да бъдат оръдие на всякакви хрумвания. Тяхната морална база е премахната - за тях лошото е добро, а доброто - лошо. Те са като мюсулманите - човешкият живот там не е най-ценното нещо.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.