Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Автомагистрали“ ЕАД има действащи рамкови споразумения само с две от петте фирми, посочени от БСП като евентуални "строители" на магистрала "Хемус". Това са „ПСТ груп“ ЕАД и „Главболгарстрой", става ясно от отговор на министърката на регионалното развитие Петя Аврамова на въпрос от депутата от левицата Георги Свиленски.

Договорът с трета фирма от списъка на БСП - „Пътстрой -92“ АД, е бил за доставка на строителни материали за последното тримесечие на 2018 г. и е прекратен през декември поради изтичането му.

С компаниите „Хидрострой“ и „Трейс груп“ „Автомагистрали“ ЕАД няма сключени рамкови споразумения през изминалите три години.

Повод за въпроса на БСП бе решението на властта за строежа на новите 134 км от "Хемус" да не обяви обществени поръчки, а да възложи работата на държавната "Автомагистрали". За целта в края на 2018 г. правителството отпусна и 1,3 млрд. лв. за строежа. Социалистите обаче обявиха, че по този начин на практика пак частният строителен бранш ще работи, но без да е избран строител в конкуренция и при прозрачен търг. 

От държавната компания твърдят, че няма сключени нито договори с подизпълнители, нито нарочни рамкови споразумения за строителството на новите 134,14 км от магистрала „Хемус“. Очаква се работата да започне до месеци.

Освен с изброените компании държавната фирма има договори и рамкови споразумения за допълнително обезпечаване на оперативната си дейност от юли 2018 г. За наем на техника договорите са с шест фирми -  ЗП „Андрей Иванов Андреев“, „Миро транс 86“ ЕООД, „Боби 66“ ООД, „Бобо 5 и синове“ ООД, ЕТ „Палина – Зафир Иванов“, ЕТ „Бовема – Тодор Павлов“.

През последното тримесечие на 2018 г. „Автомагистрали“ ЕАД сключва споразумения за наем на техника, за доставка на строителни материали и за изпълнение на отделни видове дейности с още 8 фирми – „ПСТ груп“ ЕАД, „Инфрастроежи“ ООД, „Грома холд“ ЕООД (това е новото име на небезизвестната строителна компания "Агромах" - б.р.), „ГБС - инфраструктурно строителство“ АД, „Геострой“ АД, „Инжстройинженеринг“ ЕООД, „Галчев инженеринг“ ЕООД и „Пътища и мостове“ ЕООД.

На депутатите, които се интересуват по-детайлно от договорите, се дава възможност да се запознаят в удобно за тях време на място в дружеството, съобщават от строителното министерство. Това се прави с цел конфиденциалност и запазване на коректните търговски отношения на „Автомагистрали“ ЕАД с партньорите им.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.