"П. П.: Припомняме ви, г-н Симеонов, че разполагаме с известно количество интересни фотоси, ако случайно снимковият материал в "парцала" ви е малко."

Послеписът е от редакцията на партийния вестник "Атака", "парцалът" е самото издание, а "г-н Симеонов" е коалиционният партньор на Волен Сидеров, лидер на НФСБ и един от тримата съпредседатели на управляващата малка коалиция Обединени патриоти Валери Симеонов. Съдържанието на "известното количество интересни фотоси" обаче е неизвестно.

С тази закана от страниците на партийния вестник на Сидеров продължи днес в пореден епизод сагата "Обединени патриоти". Както е изветсно, лидерите в малката коалиция не си говорят и дори не се събират на заседания на парламентарната си група. Отсъстващ обикновено е председателят на "Атака". Но напрежението е най-вече по линията Сидеров-Симеонов. 

Гореописаната заплаха за огласяването на някакви снимки е поместена в броя на вестник "Атака" от 4 февруари- в статия, посветена на една тв изява на бившия вицепремиер в тв "Европа". Подписана е от "Екип "пасквилчици" на "парцала"", което издава и повода за написването й - по този начин Валери Симеонов е определи в телевизионното си участие в предаването на Георги Коритаров медиите на Сидеров. Текстът продължава с любимото на Волен Сидеров "припомняне", че той е направил Симеонов политик, вкарал го е в парламента и в Министерския съвет и т.н. и завършва със заканата за "интересните фотоси".

Вестникът стана интересен за медиите едва днес поради факта, че хартиеното му издание се разпространява в парламента. 

"Абсурд е да коментирам малотиражката на партия "Атака". Недейте ме сваля на това ниво. Не ме обиждайте, отказа коментар по материала Симеонов в кулоарите. - Става въпрос за продължителна и последователна политика на непрекъснати и неоснователни нападки срещу коалиционни партньори от страна на "Атака". Това, за което ме питате днес, е всъщност поредният епизод".

Никой от участниците в "епизодите" не коментира снимките - а само това кой кого е направил политик - Симеонов Сидеров или обратното.

"Да се твърди, че Валери Симеонов дължи политическата си кариера на "Атака" е все едно кравата да суче от телето. Началото беше 2004 г. - някъде там, когато дойде Волен Сидеров в телевизия СКАТ и на първата година започна да прави партия. Да питам колеги, журналисти, по-младите и по-старите могат ли да направят партия без знанието на собственика, без парите на собственика, без помощта на телевизия СКАТ? "Атака" е отрочето на телевизия СКАТ и Валери Симеонов", както винаги цветист бе Валентин Касабов (НФСБ).

 

"Няма какво да обяснявам думите на Валери Симеонов. Той не може да обясни още думите си на майките на деца с увреждания, нито на избирателите на "Атака" преди време за "лумпени. Ние сме политици, не сме се събрали да си коментираме взаимно кой какво ще направи и "дай си ми дрешките, на си ти парцалките". Не смятам, че това е начинът", коментира и депутатът на Сидеров Николай Александров.