Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев  и депутатката от БСП Елена Йончева в неделя изразиха взаимна подкрепа. Според Станишев от ГЕРБ не могат да победят Йончева в битката на тема корупция. Обречени са да загубят, каза в неделя той пред бТВ.

„На последния конгрес на БСП призовах да я подкрепят. Познавам Елена и знам що за човек е, сигурен съм, че съдът ще се произнесе справедливо по този въпрос. Грешката на ГЕРБ е, че в продължение на 10 години води битка с Елена Йончева на тема корупция, това е обречено на загуба за тях. Хората няма да им повярват”, коментира Станишев.

Една от назряващите вътрешнопартийни интриги в БСП е дали Станишев ще бъде отново водач на листата, особено след създалото се напрежение по темата "Истанбулска конвенция". Все по-често се появяват предположения, че на първото място може да бъде поставена точно Елена Йончева.

По-рано в неделя отново по бТВ тя отрече с нея да са водени разговори по темата. И заяви, че подкрепя Станишев като водач на листата на соцпартията. Но уточни, че това не зависело от нея.

„Смятам, че Сергей Станишев трябва да води листата, но това не зависи от мен. С него се чуваме по няколко пъти в годината и говорим предимно за децата”, допълни Елена Йончева.

Лидерът на европейските социалисти не отговори еднозначно дали иска да води листата на БСП за предстоящите евроизбори. Соцпартията при този вот постигала по-слаби резултати от другите избори – местни и парламентарни. Затова не трябвало да се създават вътрешнопартийни конфликти, а "да се изведе силна програма и листа, която ще убеди хората да ги подкрепят".

„Аз съм водил много европейски кампании, знам къде са ни слабостите и затова казах на конгреса на БСП, при това изравняване на силите между БСП и ГЕРБ, за да постигнем победа, трябва да знаем, че залогът е много по-голям от тези 17 човека, които ще бъдат избрани. Залогът е дали ще се отиде към предсрочни избори, какви ще бъдат нагласите за местните избори, това е тест. Оттам ще тръгнат много процеси. Ние не бива да излъчваме сигнали за спорове, всичко може да бъде направено умно, за да се мобилизират нашите избиратели”, коментира евродепутатът.

Според него евроизборите не са атрактивни за българските избиратели, но те трябва да започнат да се интересуват повече от процесите в Европа.

ПЕС ще се бори за въвеждане на регулации над големите корпорации, стана ясно още от думите му.

„Регулации трябва да има, това е огромно поле, в което се движат гигантски потоци от информация и никой не носи отговорност за истина, лъжа, дори в морален план. Регулация трябва да има при големите корпорации по отношение на данъчното облагане – европейските социалисти сме предложили да има т.н Данък ГАФ („Гугъл”, „Амазон”, „Фейсбук”), които плащат много по-ниски данъци, отколкото обикновена нормална фирма, използвайки вратичките в законодателството на държавно ниво”, каза Станишев.

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

Има ли интелигентен човек, който да се интересува какво е казал Станишев, или какво казала Йончева ? От думите на тези двамата може да се интересува само червения планктон, който размахва червени знаменца на Бузлуджа. Комунистическата тоалетна на Бузлуджа някой ден ще бъде съборена, тя е осрана от пода до тавана, така както е осрана комунистическата партия, определена със закон за престъпна. Там се събират изкуфели малоумници, червения плебс, онези които пеят партизански песнички, а вечер говорят по СКАЙП с децата си, които отдавна живеят в Чикаго. Каква е връзката между партизаните и Чикаго могат да ви кажат само психиатрите. Иначе са русофили, но не изпращат децата си в Ростов на Дон или в Красноярск, а в Лондон, Чикаго и Мадрид. На лидерката им Нинова синът учи и работи в САЩ. Станишев и Калфин си замъкнаха червените задници в Брюксел. Съпругата на Калфин е на служба в Европейската комисия в Брюксел. Дъщеря му учи в Холандия. Защо пращат децата си да учат и работят на Запад. В Саранск, Красноярск, Ростов на Дон, Челябинск, Хабаровск и Новокузнецк също има работа… А тук червените балъци пеят, "Партизан за бой се стяга ". Други идиоти развяват руското вместо българското знаме - но и техните деца не отиват в Русия, защо се "питам", след като в Челябинск и в Ростов на Дон също има работа. Значи развяваме руското знаме, но децата учат и работят в Лондон. Наглостта и лицемерието е само част от портрета на комунистите. Но има и балъци, дето ги лъжат за лява политика, а за слабоумието няма лечение. То е за цял живот. Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци, разгледайте биографиите на милионерите в България, и ще видите, че всичките идват от червената партия и повечето са агенти на ДС. Тези които не са милионери стават професори по водопадите и светкавиците. Просто им трябват полезни идиоти, за да им говорят за лява политика, за да гласуват за тях.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.