Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Министърът на културата Боил Банов подава оставка, а премиерът Бойко Борисов ще прецени - това обяви самият Банов в Министерския съвет, след като Елена Йончева и БСП извадиха аудиозапис, за който твърдят, че доказва опит да се заличи дължима неустойка за 700 000 лв. от фирмата, ремонтирала Ларгото в София.

"Аз съм български режисьор, не съм се родил министър", обяви Банов.

И заяви, че от години го рекетират, че имало записи с негово участие. Той обаче не е подавал сигнали в прокуратурата и оцени това като грешка. Рекетьорите Банов нарече "проектаджии", които искали неправомерно да участват в проекти, но тези им желания не минавали. "Не се поддавам на рекет, това няма да стане", обясни министърът. 

"Много е хубава тази помия днес, браво. Помия на посредствеността", описа ситуацията той.

По думите му, "вероятно ако ми се извадят и други оперативки - могат да ми се скалъпят още 356 записа", но е категоричен, че няма никаква история, а Министерството на културата води съдебни дела срещу изпълнителя на Ларгото - ДЗЗД "Антична Сердика", за неустойки на стойност малко над 700 000 лв. Исковата молба бе предоставена на медиите. Министърът намекна още, че записите може да са монтаж.

Попитан дали ще заведе дела заради твърденията от БСП и изнесените записи, Банов емоционално обяви, че ще се посъветва с адвокати, но смята да заведе "дела срещу всички". Накрая уточни, че не е разстроен, но е много ядосан от опитите да се дискредитират правителството и Министерството на културата, в което се работи, "да се случват хубави неща".

[[nid:78885]]

Коментари

 's picture

gopeto

И какви хубави неща се случват?

Унищожавта се с размах археологически находки, унищожава се духът на градовете, тетъра стана едно порнографско изкуство само и само да има публика.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.