Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатката от БСП Елена Йончева е взела 25 млн. евро кредит от КТБ. Това твърдят информации в сайтовете на бТВ и "24 часа", които съобщават, че Специализираната прокуратура е повдигнала второ обвинение на изпълнителния директор на банката Александър Панталеев. То е за за присвояване в особено големи размери за отпуснат кредит.

Специализираната прокуратура е обявила, че Панталеев е бил подбуден от Цветан Василев, за да отпусне КТБ 25 милиона евро на Елена Йончева, твърдят двете медии.

Факсимиле от публикацията в "24 часа".

"Ако спецпрокуратурата е казала подобно нещо, то дори не подлежи на коментар, нямам сили да го коментирам. Фрапиращо е!", каза Елена Йончева пред Клуб Z.

Тя бе категорична, че не е взимала никакви кредити от КТБ.

Факсимиле от публикацията в бТВ.

„Съобщението в сайта на бТВ е грешно. Никъде не е казано, че тези 25 млн. евро са взети като кредит от Елена Йончева, а са за някаква фирма. Но обвинението е свързано с делото на Йончева”, уточни по-късно пред Клуб Z журналистката от телевизията Канна Рачева.*

Т.е. кредитът от 25 млн. евро е бил отпуснат на фирма, свързана с делото срещу Йончева. Но каква е връзката между фирмата и депутатката от БСП не става ясно. 

Според спецпрокурорите Панталеев е действал в съучастие с другия изпълнителен директор на фалиралата банка – Георги Христов, който обаче все още не е обвинен. Двамата вече са подсъдими по мегаделото за КТБ. На Панталеев е наложена гаранция от 50 хиляди лева, която той ще обжалва. Обвиняемият е отказал коментар пред бТВ.

Александър Панталеев. 

Преди седмица Йончева пък беше обвинена за пране на пари заради усвояването на малко над 600 000 лв. през общо дружество с офшорка, за която прокуратурата твърди, че е контролирана от Цветан Василев. Йончева твърди, че не е виновна за престъпна дейност и че срещу получените пари е произвела серия от документални филми с техника, закупена специално за целта. Средствата са изплащани между 2012-2014 г.

Ръководството на БСП определи процеса като политическа поръчка, защо сигналът срещу Йончева е подаден от трима представители на ГЕРБ - Тома Биков, Делян Добрев и Антон Тодоров.

Междувременно утре се очаква Йончева да оповести свое разследване, „свързано с министър и зам.-министър”.

„Всички институции в България са замесени в грабежа, извършван в последните 10 години. Ще оповестим факти, с които ще покажем как тази корупция се е превърнала в норма. Ще разкрием конкретните механизми – става дума за министър и заместник-министър”, каза днес Йончева пред Нова тв.

----

* бТВ и "24 часа" промениха версиите си след публикуването на информацията в Клуб Z, като твърдението, че Йончева е взела кредит от 25 млн. евро от КТБ, бе премахнато.

Коментари

25 млн. € ??

Затова ли съска и реве злобното Ленче?
Емил Станоев's picture
Емил Станоев
Емил Станоев

И Кой пуска фалшиви новини в

И Кой пуска фалшиви новини в България ? Руснаците ли ? или медиите който са на 110 място по свобода на словото ?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.