Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Характерът на това, което виждаме, е гора, по документи е нещо друго."

Това каза Георги Лапчев, кмет на Царево, по повод видимото наливане на бетонови основи в горичката край къмпинг "Арапя".

"И няма никакво значение моето мнение, вашето и това на хората в съда - там важат документите", мъдро заключи кметът.

Местността Дядо-Ильова бахча е позната на любителите на дивото къмпингуване като боровата горичка на къмпинг ”Арапя”. бТВ показа репортаж как там се строи вилна зона от "двуетажни еднофамилни" къщички - по думите на инвеститора. Вече се реализират 4 къщички от общо 14. Според становище на Държавното горско стопанство в Царево имотът, който е на първа линия до морето, не попада в горска територия. От Регионалната екоинспекция в Бургас и община Царево заявяват, че строителството е законно.

Кметът Лапчев се оказа и бивш шеф на Горското в Царево и на око прецени, че горичката е на 40-50 г. и за това време е успяла да израсте до 8-10 м.

"...Но това няма никакво значение, защото по документи е нещо друго", каза Лапчев.

По едно съвпадение, освен че кметът е от ГЕРБ, и инвеститорът Георги Атанасов - който съвсем невинно купил проекта от друг човек - се оказа бивш общински съветник от ГЕРБ.

Лапчев е хем местен, хем е бил директор на горското стопанство на Царево, но пък не можа да си спомни дали тогава е било горска територия.

"Трябва да спазваме законите или да се подчиняваме на това, което казват социалните мрежи", заключи държавнически кметът на Царево.

Той самият сезирал прокуратурата вчера и иска "прокуратурата като независим орган" да мине и да каже - защото общината няма какво да крие, каза кметът от ГЕРБ.

"Моето лично мнение и това като на човек е, че тук не е трябвало да има строителство." Но той пак се застрахова много настоятелно, че личното му мнение няма никаква стойност.

"В крайна сметка законите са да се спазват."

Що се отнася до познанството му с инвеститора на еднофамилните къщи Георги Атанасов, Лапчев си спомни съвсем бегло (нищо че първо обяви, че Царево е малък град):

"Този г-н беше в политическия живот на страната..." Да, бил общински съветник от ГЕРБ, но после той "избрал своя път, преди да придобие това", заяви Лапчев. 

Снощи стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е изпратил спешна проверка от страна на Дирекцията за строителен контрол по морските територии, които се осакатяват.

На място днес е изпратен директорът на ДНСК след сигналите от последните дни за строителни дейности, които се извършват на къмпинг "Градина", в района на къмпинг "Арапя" и плаж "Алепу".

Ключови думи

Коментари

 's picture

Kalina Hristova

групировката ГЕРБ

"Групировката ГЕРБ /понеже това не е партия/ няма качествени дейци, а само слагачи и подлизурковци. Глупави закони, прокарани от глупави министри и депутати. Понеже Борисов познава в детайли ширещата се корупция, с ужас си представя една промяна в ръководствата на КПКОНПИ и Главна Прокуратура, спец. съдилища и другите спец процедури. А тогава в ГЕРБ ще светнат не червени, не сини лампи, а ще ги обземе мощна китайска заря, която ще ги изпепели."

Спрете продажбата на имоти на

Спрете продажбата на имоти на рашки и сте рахат

Те го ползват като система за

Те го ползват като система за емиграция, ако на нас ни трябват бели имигранти (с тоя прираст на бялото ни население, явно нямаме проблем), то може да се направи по-лесно и по-евтино и за тях, и за нас.
 's picture

смехурко

Време е за "синя лампа"!

И за Лапчав и за бившия депутат или мафиот?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.