Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служебното правителство ще обсъди в новосъздадения енергиен борд идеята на синдикатите за цени на тока за бедни и богати.

Това стана ясно от думите на енергийния министър Васил Щонов в сутрешния блок на БНТ. 

"Има доста подходи и в чужбина, и според индустрията. Дори според вида енергия - хората да могат да си избират дали да купуват скъп ток от ВЕИ или по-евтин от атомна централа. Тези промени в ценообразуването ще бъдат обсъдени в борда и регулаторът ДКЕВР, ако прецени, може да ги въведе, или поне част от тях", посочи Щонов.

По отношение на готвения скок на цената на тока министърът посочи, че това трябва да става плавно, за да има време системата да се подготви. Щонов обаче не пожела да се ангажира с цифри - с колко ще поскъпне електроенергията. Каза само, че правителството има план за поскъпването, който щял да предложи на държавния енергиен регулатор.

По отношение на НЕК и обявените от служебното правителство очаквания за дефицит от близо 4 млрд. лв. в енергетиката в края на годината, министърът сравни държавното търговско дружество със семейството.

"Детето е НЕК. Държавата е семейството. Ако детето влезе в разходи и не може да ги покрие, ще трябва да ги платят майката и бащата", обрисува обстановката Щонов.

В коментар за плановете за строителството на нови ядрени мощности и в частност нов блок на АЕЦ "Козлодуй", министърът посочи: 

""Уестингхаус" е един добър вариант за нова мощност, но България трябва да реши след дълги анализи дали да инвестира 10% от БВП за нова мощност. Служебното правителство няма да взима решение за милиарди долари. Това ще направи следващото редовно правителство".

Ключови думи

Коментари

До кога, хората в тази държава, които работят трябва да бъдат наказвани. Поредният абсурд в тази държава, не съм сигурен дали има друга държава в света с толкова много идиоти в политиката.

on

Нали виждаш, че е само за заглавие? Щели да обсъдят идеята. Разчитам, че са сравнително читави хора, а не популисти. Това ако наистина се опитат да го направят, веднага ще скочи сивата икономика

MARIA SALVADOR

Това е ДИВ популизъм. И е абсолютно некоректно към изрядните платци на сметки. Компаниите за ток да си съберат вземанията от разни " специални" клиенти! И да престаната да изключват ток без предупреждение за пресрочени сметки от... 48 СТОТИНКИ. Познавам такъв случай. Ей, няма да излезе на добър край тая " държава".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.