Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Зад Десислава Иванчева седи една политическо-медийна групировка, която уж се бореше срещу корупцията и в един момент те я припознаха като свое знаме.

Зад тези хора – Баневи – не седи никой."

Това каза тази сутрин пред бТВ Иван Гешев - зам.-главен прокурор по корупцията и бивш шеф на Специализираната прокуратура.

Според него Иванчева е проправила пъртина, която тепърва ще се ползва от мнозина - имайки предвид медийното й поведение в ареста.

"Някой коментира ли шефа на Агенцията за българите в чужбина – и той е в ареста, всички са при еднакви условия", каза още Гешев (което е странно, защото Харалампиев е задържан от 29 октомври - 6 месеца и половина по-малко от Иванчева, а и при мъжете има "избор" с доста по-европейски арести, б.р.).

На забележката, че вътре е зле, Иван Гешев отговори, че и българските пенсионери също живеят зле и че дори в момента някой сигурно умира от глад.

"Оглозгаха им живота, останаха без работа. Българските пенсионери виновни ли са?", попита той.

Гешев коментира, че са хванали следи от "милиони евро", които отиват към руски "олигарх от определен списък" в една от обискираните адвокатски кантори. Това - по повод обиските в кантори на адвокати, които предизвикаха протести на защитници.

Зам.-главният прокурор обяви, че у един от правистите "включително, които ходят по телевизионните студия", са намерили "твърде интересни неща". Той разкри, че става въпрос за контакти на българина с въпросния руски олигарх. И че адвокатите са регистрирали фирми на шофьорите си и на майките на шофьорите, през които са преминавали пари. Според Гешев се касае за пране на пари и длъжностно присвояване.

Той атакува и други "ВИП"-арестанти - семейство Баневи.

"Преди няколко дни в кутия за натурален сок беше намерен телефон, какъвто няма право да ползва. Изкараха картите и след извършена ескспертиза се вижда негова комуникация с руски лобисти, която предлага сформиране на евразийска народна партия в България. Срещу което иска политическо убежище в Русия защото е репресиран - с жена си, с децата си.

За мен това не очертава един морален човек. Може да звучи силно, но е предателство спрямо държавата."

Гешев разкри още, че в комуникацията на Николай Банев ставало въпрос за организиране на хибридна атака срещу прокуратурата, включително се споменава името на известен български журналист, който да почне тази медийна атака.

"Ще има атаки, но ние трябва да отговорим на това, което хората искат - справедливост! И ние това правим", заключи зам.-главният прокурор.

Той за пореден път отказа да каже негови охранители ли са снимали в ресторант в Драгалевци Ценко Чоков, докато е под домашен арест. Гешев даде пример с Германия, където никой не би се интересувал кой е направил снимката, а от факта, който тя установява - кой нарушава мярката за неотклонение (което пък е точно обратното на тезите на прокуратурата от скандали като записите на Бойко Болисов - или "Яневагейт", когато акцентът бе - кой е записвал, а не съдържанието, б.р.)

Коментари

Jack Daniels's picture
Jack Daniels
Jack Daniels

Ние обаче сме силно скептично

Ние обаче сме силно скептично настроени по отношение цацаратурата та ни се ще да видим солидни доказателства. Страхувам се обаче че цялата работа ще бъде хвърлена в коша за боклук от съда след което българите ще бъдем осъдени в Европейският съд да плащаме милиоми евро (защото въпреки че уж ги плаща България ги плащаме ние от данаците си) вместо да ги плащат прокурорите от личните си сметки
 's picture

Petyo9

Да,

а Делян Пеевски - чист като моминска пазва....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.