"Манчестър Юнайтед" се доближи на 6 точки от четвъртия "Челси" след първия кръг в английската Висша лига за 2019-а - 21-ия. "Червените дяволи" измъкнаха 2:0 на терена на "Нюкасъл" с голове на Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд след почивката.

Почти по същото време "Челси" не успя да преодолее "Саутхемптън" у дома - 0:0. Така лондончани са четвърти с 44 точки, следват "Арсенал" с 41 и "Манчестър Юнайтед" - 38, в топ 6. "Тотнъм" е втори с 48. В четвъртък е голямото дерби в битката за титлата - "Манчестър Сити" (47 т.) срещу "Ливърпул" (54 т.) на ст. "Етихад".

Вчера "Тотнъм" и "Арсенал" записаха убедителни победи с по три гола разлика.

На често негостоприемния за "Манчестър Юнайтед" стадион "Сейнт Джеймсис парк", гостите срещнаха трудности с "Нюкасъл". Това е най-трудната им победа под ръководството на Оле Гунар Солскяр, но пък е четвърта поред.

През първото полувреме и двата отбора създадоха възможности, макар и не толкова чисти. "Червените дяволи" атакуваха повече и държаха топката, а домакините разчитаха на контри, добре групирани в отбрана от "старата лисица" Рафа Бенитес.

След почивката това не се промени, но в средата на полувремето манчестърци започнаха да буксуват, а и "свраките" погледнаха по-смело към Давид де Хеа. Тогава Солскяр направи две смени и едва от тях се отплати по-малко от 40 секунди по-късно. Влезлият от скамейката Ромелу Лукаку направи успешна добавка след шут от свободен удар на Рашфорд и грешка на вратаря на "Нюкасъл".

След това "Ман. Юнайтед" нямаше проблеми. В 80-ата Рашфорд удвои след брилянтна контра и асистенция на резервите Лукаку и Алексис Санчес. В добавеното време гостите пропуснаха и трети гол.

Проблеми с подчертано защитната игра на опонента си имаше и "Челси", който по-рано в сряда със задоволство обяви привличането на 20-годишния талантлив американски халф Кристиан Пулишич от "Борусия" (Дортмунд). "Саутхемптън" си тръгна с 0:0 и точка.

Алваро Мората и Еден Азар бяха най-близо до попадение. В самия край домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Маркос Алонсо.

Другите резултати: "Борнемут" - "Уотфорд" 3:3, "Хъдърсфийлд" - "Бърнли" 1:2, "Уест Хем" - "Брайтън" 2:2, "Уулвърхемптън" - "Кристъл Палас" 0:2, "Евертън" - "Лестър" 0:1, "Арсенал" - "Фулъм" 4:1, "Кардиф" - "Тотнъм" 0:3.

През уикенда ще се играят мачове от турнира за Купата на Футболната асоциация. Следващият кръг във Висшата лига е след 10 дни.