Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Председателят на следващата Европейска комисия Жан-Клод Юнкер днес разговаря с Кристалина Георгиева н първата серия срещи с номинираните от 28-те държави-членки кандидати за комисари.

Той се срещна още с кандидатите на Финландия Ирки Катайнен и на Латвия Валдис Домбровскис - и двамата бивши министър-председатели на страните си, и с Франс Тимерманс, външен министър на Холандия, чиято номинация беше обявена вчера, съобщи в Туитър говорителката на новия председател Наташа Берто.

Юнкер трябва да обяви следващата седмица структурата и състава на своя екип. Сега той разпределя портфейлите между кандидатите.

Според президента Росен Плевнелиев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Георгиева може да се надява на заместник-председателско място и "силен икономически ресор". Според самата нея "българският еврокомисар ще играе значителна роля в следващата Европейска комисия".

В коридорите на Комисията се носи слухът, че Георгиева вероятно ще отговаря за бюджета.

Единствената пречка за Юнкер да сглоби екипа си засега изглежда закъснението на страната домакин на европейските институции - Белгия. Тя още не е обявила кандидат за комисар, защото е в трудни преговори между партиите за съставяне на коалиционно правителство. Юнкер даде на белгийците срок до утре да му предложат техния комисар.

Ключови думи

Коментари

xxx

Лично аз се радвам, че нашата комисарка не е "външен министър" на Европа / това щеше да е лошо и за ЕС, и за България заради нашите твърде оплетени и колебливи позиции/. Далеч по-добре е да заеме важен икономически ресор.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.