Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Много вероятно е Кристалина Георгиева да стане вицепрезидент на Европейската комисия (ЕК). Ако тя поеме бюджетния ресор, това би било добре - това е една сфера, в която може много да се направи".

Това каза пред ТВ 7 зам.-шефът на АБВ Ивайло Калфин, който е бивш външен министър и бивш евродепутат. Той заяви, че конкретният ресор, който ще получи българският еврокомисар, все още е въпрос на обсъждане, тъй като ЕК все още се сформира. 

„Кристалина Георгиева има добро име в институциите в Брюксел, в Европарламента и в Европейската комисия. С ресора, в който тя работеше, с ограничените възможности на ЕС, мисля, че се справи много добре“, каза още Калфин.

Относно политиката на АБВ Калфин заяви, че формацията няма да прави тайни коалиции. Бившият външен министър обясни, че АБВ ще подкрепя определени политики в областта на здравеопазването, образованието, икономиката, данъчните реформи, борбата с бедността, но това не означава, че задължително ще влиза в коалиции. Калфин каза още, че най-малко вероятна е коалиция на АБВ с ГЕРБ, тъй като различията между двете партии са големи. Според него в момента ГЕРБ отчаяно търси коалиционен партньор, защото е ясно, че ако в следващия парламент влязат повече партии депутатите на Бойко Борисов няма да са мнозинство и на тях ще им е необходима подкрепа.

"Проблемът е в това доколко ГЕРБ и лидерът Бойко Борисов е способен да бъде в коалиция, да води диалог с когото и да било", смята Калфин.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.