Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Русия днес открито заплаши Кипър с “опасни дестабилизиращи последствия”, ако допусне на територията си американски или натовски бази.

От различни източници до Москва стига информация за активна разработка от страна на САЩ  на възможности за нарастване на военното им присъствие на острова на Афродита, каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг в Москва.

“Целта не се крие – противодействие на нарастващото руско влияние в региона в светлината на успешния ход на операциите руските войски в Сирия”, каза Захарова. “По-нататъшна милитаризация на острова, неговото въвличане в реализацията на американски и натовски планове в Източното Средиземноморие и в Близкия изток неизбежно ще доведе до опасни дестабилизиращи последствия за самия Кипъра”.

“В Москва не може да не бъде отчетена антируската съставка на тези планове, в случай реализация на които ще бъдем принудени да вземем ответни мерки”, добави тя.

Захарова каза, че американски експерти са проучвали обекти от стратегическо значение в Кипър с оглед на създаване на изнесени напред бази на въоръжените сили на САЩ.

Заедно с това Вашингтон, по думите на Захарова, “провежда интензивни консултации по различни аспекта на разширяването на сътрудничестовото във военнотехническата сфера”.

 

Коментари

Socratus MMXVIII's picture
Socratus MMXVIII
Sokratus

Хахаха

Всяко действие на малка страна не съгалсувано и одобрено от Масква е насочено срещу Русия! Разсъждения на петокласник и то повтарач! хахахах
 's picture

смехурко

Още ли държат там парите си?

Има вече толкова други офшорки по света.
 's picture

д-р Петрoff

Путльо плаши гаргите.

А Захарова от къде да знае,че на острова има 2 воени бази на Великобритания-Акротири и Декелия. Така, че НАТО е стъпило там и сега само ще се разширява. И всичо това за да прази парите на руснаците, който са на острова. Пискаха и предупреждаваха и Черна гора и кой им обръща внимание....Да гледат записите от срещата на Г20 в Аржентина и омърлушеният им вожд. Това е тяхното бъдеще.
 's picture

cos

cos

Руснаците здраво са налазили тази страна.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.