Директорката на ЦРУ Джина Хаспъл ще бъде изслушана днес от членове на Сената по случая с убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги, предаде Франс прес.
Републиканецът Боб Коркър, началник на комисията по външни работи в Сената, не пожела да влезе в детайли и само каза, че срещата ще бъде в 11 часа местно време в Сената и че в нея ще участват "малка група" парламентаристи. 
Хаспъл не отговори на поканата на сенатори, които изслушаха при закрити врата на 28 ноември министрите на отбраната и на външните работи Джим Матис и Майк Помпео. Двамата министри казаха с какви информации разполага правителството на Доналд Тръмп по темата с убийството на Хашоги, извършено в началото на октомври в саудитското консулство в Истанбул.
Отсъствието на шефката на ЦРУ ядоса много сенатори, включително републиканци.
Помпео заяви пред сенаторите, че докладът на ЦРУ не съдържа "никакъв елемент, свързващ престолонаследника (на Саудитска Арабия) със заповедта да бъде убит Джамал Кашоги". Според няколко американски медии обаче ЦРУ смята, че убийството е било поръчано именно от Мохамед бин Салман