Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Украйна въвежда военно положение за 30 дни в отделни области на страната от утре. Това реши на извънредна сесия снощи украинският парламент, като одобри указ на президента Петро Порошенко, съобщи БТА.

Причината е пленяването на 3 украински военни кораба и 24 моряци от Русия при Керченския проток. Според Москва те са влезли незаконно в нейни води, според украинците това е нов етап на руската агресия. 

В Украйна предстоят и избори, които депутатите насрочиха за 31 март.

"Военното положение няма да застъпи и с един ден началото на изборната кампания. Никой, който държи на своята политическа партия и интереси повече, отколкото на нацията и украинските интереси, няма да има основания за нечисти политически спекулации", увери Порошенко.

Той твърди, че разузнаването на страната вижда сериозна заплаха за руска сухопътна инвазия, което е основният му мотив за военното положение.

Руският президент Владимир Путин изрази "сериозно безпокойство" от решението, съобщи Кремъл. Той е провел телефонен разговор с германската канцлерка Ангела Меркел, в който е казал, че се надява Германия да окаже въздействие на Украйна да се въздържа от необмислени стъпки. 

Свикана е и извънредна сесия на Съвета за сигурност на ООН.

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Насилието!

В България се протестира срещу много неща. Чудесно е, че се протестира и срещу насилието над жени и деца! ! Насилниците трябва да се изгарят на клада! Но срещу най-голямото насилие - руската агресивност и водене на войни от Русия срещу суверенни държави, до сега не е организиран нито един протест!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.