Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Слави Трифонов е "принудил" премиера Бойко Борисов да признае, че трябва да има 1 лев субсидия за партиите. И е предизвикал няколко разследвания от главния прокурор Сотир Цацаров в последващо интервю. Тази теза застъпва сценаристът на "Шоуто..." Тошко Йорданов във Фейсбук.

Любопитно е, че Йорданов пише през профила на самия Трифонов в социалната мрежа. Причината - нямал собствен и въпреки възраженията на работодателя си, "го изнудих да ми даде тази трибуна".

"След интервюто на Слави с Бойко Борисов се изля егати словесният водопад. Голяма част от журналистите се впуснаха да споделят разочарованията си от това какво очаквали, пък то какво станало. Като им чете човек писанията, излиза че Слави е трябвало да пребие Борисов с права лопата", пише възмутен Йорданов.

И започва дълга и поименна атака срещу отделни имена в българските медии като Светослав Иванов, Соня Колтуклиева, Любомир Огнянов, Валерия Велева... Възмущава се и от карикатуриста Христо Комарницки с думите:

"При кого дойде да ревеш от Делян Пеевски, господин Комарницки? Къде намери национален ефир, без цензура - да кажеш каквото мислиш?"

Според Йорданов, Трифонов е постигнал много повече от журналистите само с последните си две интервюта - с премиера и главния прокурор.

"При Слави Бойко прие да предложи 1 лев субсидия за партиите в бюджета. Ако го направи, де, но това водещият го принуди."

Йорданов видно е пропуснал факта, че бюджетът за догодина мина на второ четене вчера в комисия със старата субсидия от 11 лева на глас.

"Кой от вас е предизвикал няколко разследвания на Главния Прокурор (правописът е оригинален, б.р.) само от едно интервю?", пита още той. "Вие, дето ревете, кой от вас е задал какъвто и да е било остър въпрос в очите на Бойко Борисов или Цацаров и от това да е последвало нещо?"

И изброява минали постижения на работодателя си - че е обиждал свободно Борисов в ефир, че е свалил Жан Виденов, че се е опъвал на Иван Костов, и че винаги е бил "явна опозиция на ГЕРБ".

"И още нещо - ако ви е страх, че Слави може да обърне статуквото в държавата с хастара нагоре… има защо", обобщава Йорданов.

Ето и пълния текст на Тошко Йорданов:

Коментари

"Слави Трифонов е "принудил"

"Слави Трифонов е "принудил" премиера Бойко Борисов да признае, че трябва да има 1 лев субсидия за партиите." Пълни глупости, Боко обясни защо това е вредно за малките партии. А Слави явно е много зле с математиката, защото даде пример с Германия, че била 0.5 евро. Но там населението е 13 пъти повече. Малко математика е нужна и по-малко популизъм.

...

Имам известни съмнения, че точно Дългия ще промени нещо по същество в страната, но нищо не пречи да дразни статуквото. Всеки подобен дразнител е полезен, защото онези във властта с всяка следваща година от криминалния ни преход стават все по-нагли и самозабравили се. И народът вече няма онази енергия, която му е нужна за масови и дълготрайни протести, тъй като е загубил вяра във всеки и всичко в държавата ни, и просто оцелява, както може.

Ако "Бате Данчо" беше жив

щях да помисля, че отдел Пропаганда и агитация на ЦК на БКП отново командва медиите!
 's picture

Kovatz

Ама какво се чудите!

Дългия е събрал покрай себе си само лайнета подобни на него!
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Тези хора - Слави и компания

Тези хора - Слави и компания се мислят за велики във всичко , но се видя, че Слави няма и най-малко понятие от икономика и политика! Добре, че и Б.Борисов не е особено убедителен в знанията си, та Слави не стана за резил. А Гл.прокурор му показа, че правото не е като чалгата - там законите са други и не всичко което ти се струва за правилно и ясно, е така от правна гледна точка.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

С тез УЖ интервюта

с Баце и ЦацаАРИЕЛа МУ, учиндолеца си направи харакири.. Ама Тошко с писаниците в бука - кат "смел" зад кулисите по време на интервютата и виден блюдолизец-храбър кайшакунин, съвсем ритуално му отнесе и главата..
 's picture

Бобо

Учиндол

Трудно се надхвърля Учиндол , а пък тоз Тошко май е от Долно Уйно ....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.