Именитата американска телевизионна водеща Опра Уинфри ще играе във филмовата биография на комедийния актьор Ричард Прайър, съобщи Entertainment Tonight. На г-жа Унфри е поверена сериозната роля на "мадам" Мари Картър - баба на комика и съдържателка на публичен дом. Режисьор на лентата е Лий Даниълс. В Instagram Опра даже качи свое фото с Даниълс и обяви, че заедно са направили първо четене на сценария.

Мари Картър възпитавала Прайър от 10-годишната му възраст, когато майка му изоставила семейството си и забягнала неизвестно къде. Баба "мадам" Мари била властна жена и между нея и внука ѝ отношенията били сложни. Самият комик по-късно си спомнял с умиление за детството си в бордея, но за баба си казвал, че едновременно я обичал и се боял от нея.

Припомняме, че според рейтинга на Forbes за 2013 г. Опра Уинфри е най-влиятелната жена на света. Тя е първата и единствена засега тъмнокожа жена-милиардер в историята. Отначало стана известна като автор и водещ на токшоуто The Oprah Winfrey Show, излизащо в САЩ от 1986 до 2011 г. Опра вече се е снимала неведнъж в киното.

А Ричард Прайър е един от най-значимите американски стендъп-комици (тези, които правят сами шоуто си на живо пред микрофон). Актьор, писател и социален критик, Прайър бе известен със своя безкомпромисен подход към социалните проблеми. Неговите шоута, посещавани от хиляди, се отличаваха с изобилни нецензурни и политически некоректни изрази.