Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

И лидерът на Воля Веселин Марешки се поупражнява в популизъм върху учебника по биология за 9-и клас, разкрил на децата, че хората имат сексуалност и тя може да е хетеро- или хомо-.

Той сподели цитат от въпросния учебник, пратен му от притеснени родители и учители:

"Настъпва социална и полова зрялост. Окончателно формиране на сексуалната идентичност - хетеросексуалност или хомосексуалност"

И обяви, че Обединените патриоти - тези радетели на джендъризма, са виновни за вкарването на идеологията в учебниците. 

Клуб Z потърси лидерът на Воля след изказването му в залата и го попита не трябва ли децата да изучават тези въпроси в училище. 

- "Не трябва да се налага идеята, че има трети пол. Традиционалните ценности трябва да бъдат запазени - както са били, така да си продължават, а не да се вкарват нови идеологии."

- "Г-н Марешки, не настъпва ли на тази възраст социални и полова зрялост?"

- "Да, ама тук е връзката между социалната и половата... Това е смесване на двете неща в социален пол."

- "Извинете, но в текста ясно е посочено "социална И полова", смесване няма. В този цитат не се говори никъде за социална роля на пола, нито трети пол. "

- "Има, как да няма. Прави се внушение. Не го разбирате - да го обясня. Накрая завършвам (декларацията, бел. ред.), че днес, в българските училища, върви анкета, в която отдолу пише - мъж, жена и друго. 

- "За кого е тази анкета? За децата ли?" (подобна анкета има сред учителите, и тя не засяга никакви въпроси, свързани с пола) 

"Ще съберем информация, ще ви покажем." 

Марешки разкри и че не смята за редно да се учи, че има хетеро- и хомосексуални хора. Това щяло да разбърка главите на децата. Според него дете може да се роди хетеросексуално и да стане хомосексуално в последствие, ако прочете при влизане в пубертета, че има хомосексуални хора. 

Лидерът на "Воля" повтори тезата си, че Обединените патриоти са виновни за одобряването на Истанбулската конвенция. И настроя, че Ангел Джамбазки (единственият техен депутат в Европарламента) е гласувал "за" Конвенцията. Джамбазки всъщност се въздържа. В пленарна зала пък "Обединените патриоти" го определиха като "душевен джендър". 

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Въшка на чело

Има една такава приказка - "Излязъл съм като сита въшка на чело." Та и марешки така.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.