Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националната служба за охрана (НСО) е отказала да предостави информация на вицепремиера Валери Симеонов защо охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Обяснението на НСО е, че Симеонов няма неограничен достъп до класифицирана информация и дори са го предупредили да не разгласява това, което му казват. Симеонов обаче смята да се обърна със същия въпрос към президента Румен Радев, на чието подчинение е НСО.

Ето какво написа Симеонов във Фейсбук: 

"НСО отказа да ми предостави информация защо охраняват Ахмед Доган и колко средства са изразходвани за тази цел. От службата ми обясниха, че нямам неограничен достъп до класифицирана информация и не съществува обективна нужда аз да знам това. Дори ме предупредиха да не разгласявам това, което така или иначе не знам.

Безспорен е огромният обществен интерес по въпроса защо Национална служба охрана пази бизнесменът Ахмед Доган (наскоро сдобил се с ТЕЦ на стойност около 100 млн. лв. срещу скромните 3500 лв.) вече повече от 5 години след излизането му от политиката и над 10 години след излизането му от реалната власт. 

Тъй като съгласно чл. 5, ал. 1 от ЗНСО службата е подчинена пряко на Президента на Република България, ще отправя тези въпроси към Президента Румен Радев, очаквайки този път точен и изчерпателен отговор, с оглед отговорността пред обществото и институционалните му правомощия".

 

 

Коментари

...

Щото Доган разпределя порциите в държавата и институциите по тази причина го пазят като писано яйце. Имаме си нов султан, а си мислехме, че османското иго е свършило.

Доган не е турски, а руски агент

Местан, който очевидно е на турска служба, не случайно се отдели от ДПС.

Колкото да разигралия се на последък В. Симеонов...

...Той се опитва да залъже повече избиратели в дясно. Прави се на проевропеец. Твърде навътре бе влязал в сближаването си с руския агент Каракачанов и откровено-руския блюдолизец на Путин Сидеров.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.