Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американската компания за електромобили "Тесла" (Tesla) е започнала да приема поръчки за по-евтина модификация на масовия си Модел 3 (Model 3). Цената на екоколата е 45 000 долара, като тя ще може да изминава около 420 км без презареждане.

Това съобщи снощи в Туитър ръководителят на компанията Илон Мъск, предаде ТАСС. 

"Току-що пуснахме по-евтина Модел 3 със среден пробег и супер лесна нова страница за поръчки", съобщава Мъск.

По думите му след федералните и щатски данъчни отстъпки в Калифорния автомобилът ще струва 35 000 долара, но реалната цена за собствениците ще бъде по-скоро 31 000 долара.

Цената на новата модификация е с 4000 долара по-ниска от началната на новия седан миналата година. Версията на Модел 3 с по-мощна батерия, която може да изминава без презареждане около 500 километра, и по-добри динамични характеристики е 54 000 долара. 

"Тесла" започна производството на Модел 3 през юли 2017 година, но се сблъска с трудности при увеличаването на капацитета си, които не успя да преодолее изцяло. Списъкът на чакащите за базовата версия на електромобилите й включва няколкостотин хиляди души. Модел 3 е по-нискобюджетна версия на по-скъпите Модел Екс (Model X) и Модел Ес (Model S). 

Базовата версия, която все още не е пусната в производство, може да изминава без презареждане около 350 км с максимална скорост 210 км в час, като ускорява от 0 до 100 км в часа за под 6 секунди, пише БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.