Меган Маркъл, херцогинята на Съсекс, е бременна с първото си дете, новината дойде от двореца Кенсингтън.

Меган и Хари пристигнаха на посещение в Сидни. Местните медии не пропуснаха за отбележат, че херцогинята на Съсекс е облечена в тъмни цветове и придържа папки пред гърдите си.

"Техни кралски височества херцогът и херцогинята на Съсекс са много щастливи да съобщят, че херцогинята на Съсекс очаква бебе през пролетта на 2019 г.", се казва в официалното съобщение.

"Техни височества оценяват подкрепата, която получиха от хора от целия свят, след сватбата ми през май и са очаровани, че могат да споделят тази щастлива новина", се казва още в туита от Кенсингтън.

Очакваното дете на Хари и Меган ще бъде седми в линията за наследяване на британската корона.

Двойката пристигна в Сидни, в момента тя е на първото си задокеанско посещение.

Принц Хари и Меган Маркъл се венчаха през май в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор. Според британските медии кралица Елизабет Втора и другите членове на кралското семейство научили за бременността в петкъ. Тогава цялата фамилия беше събрана на сватбата на дъщерята на принц Андрю Юджини с Джак Бруксбанк.

Още тогава наблюдатели започнаха да спекулират, че е много вероятно 37-годишната Меган да е бременна, тъй като тя се появи с дълго, доста свободна палто.

Последната публична поява на Меган Маркъл беше в петък на сватбата на принцеса Юджини.
Първа публична изява с кралица Елизабет Втора.

Кралицата и съпругът ѝ принц Филип, престолонаследникът принц Чарлз, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън - всички те били "очаровани" от съобщението.

Според източници на таблоида "Сън" майката на Меган Дориа щяла да се премести в Лондон, за да помага за бебето.

Бившата актриса не искала да наема бавачка или друг персонал, който да и помага, и предпочитала да разчита на майка си.

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл беше през май.

Новороденото бебе вероятно ще приеме фамилията Съсекс, така както трите деца на принц Уилям Джордж, Шарлот и Луи са с фамилия Кеймбридж.