77-годишният актьор Морган Фрийман откровено сподели пред Контактмюзик, че се чувства млад, защото прави редовен секс. Мистър Фрийман има два развода зад гърба си (втория - когато беше на 73). В момента е ерген - тоест статусът му напълно отговаря на фамилията. И с пълна увереност заявява, че здравото либидо е ключът към младостта.

"Ако можете да правите достатъчно секс, това ви поддържа млади. Всичко е до отношението към вас самите, нали? Така че докато противоположният пол ви казва, че сте секси и ви го доказва, значи не сте стар", категоричен е Фрийман и признава, че често доста по-млади от него жени му правят комплименти за сексапила му.

Според актьора обаче е важно да се държиш "на положение" и да позволиш на жените "да дойдат при теб". "Мисля, че тайната е да не ги преследваш. Те ще дойдат при теб и когато го направят, ще кажеш:"Окей, красавице!". Не опитвайте да бъдете забелязан. Не трябва да се мъчите, за да ги накарате да разберат за вас, това е грешка", обяснява врелият и кипял Морган с дълбокия си, размекващ дамските сърца глас.

Холивудският актьор се радва на успешна филмова кариера, снима редовно и има няколко номинации за "Оскар". Плюс статуетка за великолепната си роля на стар боксьор във филма на близкия си приятел Клинт Истууд "Момиче за милиони". Както и две награди "Златен глобус". Твърди, че животът му е станал по-добър с напредването на възрастта. Доста обнадеждаващо за застаряващите български мъже, които стават все повече. Само дето не живеят в Холивуд.