Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Като медия, която се въздържаше да спекулира, че вече разкритото жестоко убийство е непременно посегателство върху свободата на словото, имаме право и сме длъжни да напомним на премиера Бойко Борисов следното:

1. Все още България е на 111-о място по свобода на словото. На последно място както в ЕС, така и на Балканския полуостров.

2. Все още голяма част от медийната собственост е концентрирана в едно лице. Това може би не е така по документи, но може да се види от редакционната политика на повечето медии. Те не правят нищо друго, освен да славословят властта.

3. Все още правителството пряко контролира медиите, като европейските средства минават централизирано през него. И то решава на коя медия да отпусне и на коя не.

4. Все още има много местни дерибеи, голяма част от тях свързани с ГЕРБ, които са в състояние да смачкат всеки журналист извън София, дръзнал да разкрие някое безобразие.

5. Като цяло у нас разследваща журналистика няма. И сред основните причини за това са именно горепосочените четири факта.

Бързо разкритото жестоко убийство прави чест на българските институции. Но това няма как да бъде индулгенция за липсата на истинска медийна свобода у нас. Твърденията за липсата на такава свобода не са просто хули отвън, както твърди премиерът Бойко Борисов. Медиите в България не са нито четвъртата, нито първата власт. В голямата си част те са присъдружни на олигархическата власт, установила се у нас след дълъг преход, който уж беше към демокрация. Факт е, че кръженето на медиите около софрата на властта започна много преди ГЕРБ и преди Делян Пеевски. Но именно в последните години този процес стигна до своята кулминация.

Свободата на словото и върховенството на закона са двата основни стълба на демокрацията. По отношение на тези два стълба ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов продължават да са длъжници на българското общество.

Коментари

:)

"Извършителите са известни, но не се прави нищо за тяхното осъждане" - САПАРД, Масларова и софийски имоти са вашата прокоба. :)

Хм

"Г-н премиер, истинската свобода на словото у нас е убита" - "Медиите" ни са тъпкани с ченгета. Не се чудете що е такова мястото ни по свобода на словото. От "Сабините" е. За любознателни - http://www.omda.bg/page.php?tittle=Списък_на_журналисти_-_агенти_на_ДС&IDMenu=548&IDArticle=4883 п.с. Благодарности на Калин Платов, коментатор в съседство, за този линк.
Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

СВОБОДА НА СЛОВОТО?????

ООН пуска доклад, според който България е най-бързо изчезващата държава от картата на света.. От Баце мълчание, от „обективните“ официозни медии – мълчание и замитане на новината под килимчето от ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ новини… „Брюксел ни учеше ….“ На какво, какво бе Бочко.. На истини от РИМСКОТО ПРАВО ЛИ?? Забрави ли, че в пожарникарския – в опознавателните лекции по право, ТЕБ ТЕ УЧЕХА още тогаз, за НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНО НА ПРОТИВНОТО.. Когато те учеха за разследване на пожарите, като престъпление.. Брюксел не те учеше, Бочко.. Брюксел те порицаваше и порицава - например, за приказките на ЦВЪЦКО ЦЕЦЕРОНА ти.. Щото от трибуната на парлаМЕНТА и с действията си направо изпълняваше присъди.. За които сега плащаме МИЛИОНИ по делата в Страсбург.. Спечелени – според съда, от НЕВИННИ.. Но ти и за това злепоставяне си мълчиш.. За твоята присъда в Страсбург и факта, че си единствено посочения с пръст – чрез длъжността ти, български политик в присъда на съда в Страсбург. Също си мълчиш, с надеждата, че ще забравим.. П.П. - за поредното "оневиняване" на Бочко от КОМПИРа единствено тук видях написано.. Иначе - чак слободийка е дал Бочко на официозните си медии..
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Идат избори!

Коментарите са силно гневни, защото водената политика от Борисов и Цветанов е държаворазрушителна! Да се чака мъдрост от Борисов, Цветанов и техните съюзницои в управлението Сидеров и Каракачанов, означава да се чака добра вест от покойник. Продавайки България на Москва, за да бъдат управляващи и да крадат безнаказано народни блага за себе си и за потомството си, те генетично са българи, но не и мозъчно. Националното българско самосъзнание вече липсва у тях, а и у Доган, Местан. Нещастен и сломен български народе, превърни управляващите в политически трупове, но не чрез мотиката и брадвата, а без каквото и да е насилие, легално на изборите! От тебе, сломен народе, зависи дали България ще я бъде, или ще последва съдбата на Волжка България, която е била разположена в Евразия на пътя на руската експанзия към Средна Азия, повалена и смачкана в истинския смисъл от ордите на Иван Грозни Пази се, изстрадъл народе, и от опцията да бъдеш прогълнат от Русия, ако Отечеството ни влезе в състава на Руската федерация, какъвто е случаят с Чечения и много други! И запомни, народе, естествено ти местотоживеене е Обединена Европа, която дано намери сили да се пребори с Русия, САЩ, Китай!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.