Предполагаемият убиец на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова е задържан в Германия. Той се казва Северин и е на около 30 години, съобщава бТВ. Нова тв допълва, че фамилията му е Красимиров и е на 21 години.

Напуснал е страната в неделя - деня след бруталното убийство на журналистката, което получи и широк международен отзвук. 

По неофициална информация извършителят е засечен по ДНК, което е съвпаднало 100% с намерените доказателства. По непотвърдена информация в дома на леля му в Русе са открити дрехи на жертвата, както и следи от кръв. 

Укрил се е при майка си и доведения му баща в град, близо до Хамбург. Арестът е извършен във вторник вечерта от германската полиция.

бТВ разпространи снимка на млад мъж, предоставена на телевизията от жители на ромската махала в Русе. На нея се твърди, че е предполагаемият убиец.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Подробности около задържането на вероятния убиец ще дадат днес на брифинг в 9 ч в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов.

Вчера в полицията в Русе бяха разпитвани множество лица. Задържан за 24 часа беше и румънец от украински произход, но не бяха намерени доказателства, че е свързан със случая.