Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България на практика отново е част от световната шахматна общност, след като на генералната асамблея на международната федерация (ФИДЕ) в Батуми, Грузия, новата ни федерация е приета за член.

Страната ни бе със замразено членство заради проблемите с предишната федерация, начело на която бе Силвио Данаилов, мениджър на Веселин Топалов. Така нашите състезатели бяха принудени да се състезават под чужди флагове. Старата федерация е била изключена.

Това вече е в историята, а новата се нарича Българска шахматна федерация 1928. Председател е д-р Руслан Тошев.

Новината съобщи спортният министър Красен Кралев във фейсбук:

"Председателят на БШФ 1928, д-р Руслан Тошев, съобщи от Батуми, че току-що Генералната асамблея на ФИДЕ изключи старата федерация на България, която бе със замразено членство, и прие за член Българска шахматна федерация 1928. Българският шах се завърна в световното шахматно семейство! Считано от днес, българските шахматисти ще могат отново да се състезават под българския флаг. С това искрено се надявам, че драмите в българската шахматна общност ще приключат и всички ще се концентрират върху възстановяване на нормалната дейност на федерацията."

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.