Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев и на съпругата му Маринела, е запечатан от данъчните.

Това съобщи БНТ, цитирайки говорителя на Националната агенция по приходите (НАП) Росен Бъчваров.

Той не коментира каква е причината за санкцията. Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в него, няма да бъде нарушен, посочват от НАП.

Вчера стана ясно, че Специализираният наказателен съд е запорирал имущество на Ветко и Маринела Арабаджиеви, които са обвинени за участие в организирана престъпна група за държане и търговия на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

От "Маринела" разпространиха позиция, според която санкцията е наложена, заради проверка, извършена на 4 септември. Тя е установила липсващо свидетелство за регистрация на касови апарати. От хотела информират, че това се дължи на липса на регистрация на друга компания, с която работят. На 17 септември управата е внесла необходимите документи по изисканите протоколи, посочва "Дневник".

По-късно дойде и втора позиция от "Маринела"

"Наложената санкция е в следствие на проверка, извършена на 04.09.2018 г., която е установила липсващо свидетелство за регистрация на ИАСУТД, което се издава от фирмата Хоспитайлити енд Ритейл Системс ЕООД, която е единствен доставчик на услугите Micros-Fidelio-Opera на територията на република България. Всички хотели ползващи услугите на фирмата Хоспитайлити енд Ритейл Системс ЕООД не са разполагали с въпросното свидетелство за регистрация на ИАСУТД към момента на проверката, защото въпросната компания не е била регистрирана и сертифицирана. Още на 17.09.2018 г. управата на хотел Marinela Sofia внася всички необходими документи по изисканите протоколи и към настоящия момент хотелът функционира и продължава своята дейност".

Ветко и Маринела Арабаджиеви все още са в неизвестност.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.