Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатите спешно подхващат изменения в Наказателния кодекс (НК), след като стана ясно, че производството на акцизни стоки без бандерол… не е престъпление.

Този нелеп пропуск в НК излезе наяве след ареста на собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков, при акцията срещу когото бе разкрит нелегален цех за производството на цигари без бандерол. За липсата на текст в кодекса обяви лично главният прокурор Сотир Цацаров при изслушването си в четвъртък в парламентарната комисия за борба с контрабандата.

Така и не стана ясно защо производството на алкохол и цигари без бандерол не е инкриминирано през годините. Но председателят на комисията Емил Димитров-Ревизоро даде заявка, че започват спешни изменения в НК.

По сега действащото законодателство се преследва "държането" и "продажбата" на акцизни стоки без бандерол. За "производство" и "приготовление" не се споменава.

"Започваме работа спешно, като тук не става въпрос за това коя парламентарна група да е вносител на измененията. Ще поискаме водеща комисия да е правната, а тази за борба с контрабандата и икономическата ще са подпомагащи", коментира пред Клуб Z Ревизоро.

По думите му трябва много да се внимава и с пропорционалността на наказанието спрямо деянието, за да не се окаже, че някой любител на домашно произведената на село ракия ще попадне под същите удари на закона като производителя на голямо количество алкохол без бандерол.

Емил Димитров има идея и всички машини, които може да се използват за нелегално производство на цигари да минават през регистрационен режим.

"Може да кажеш, че чушки ще пакетираш и в действителност да е така, но ще трябва да регистрираш машините. Идеята е да е като с шофьорската книжка – може да имаш кола, да си изкарал курс, но ако не можеш да предоставиш книжка – да попадаш под ударите на закона", предлага депутатът от Обединени патриоти.

Коментари

Пунт и пластика!

Сега така ще го напишат, че чичката дето си свива цигара с наплюнчена хартия ще е "производител" и ще го гонят да дупка! Щом българи ще правят закона... голямо шоу се задава!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.