Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Колегите ни Димитър Стоянов и Атила Биро се прибраха благополучно, след като прекараха нощта с белезници насред полето и без телефони до 4 ч. сутринта. Родната полиция ги натръшка, защото си вършеха работата и опитваха да спасят от унищожаване документи по разследването #ДжиПиГейт".

Това съобщиха от сайта "Биволъ", след като стана ясно, че колегата им Стоянов и румънският журналист от RISE Project са били арестувани късно снощи от полицията в Радомир.

Всъщност, стана ясно от публикации във фейсбук профилите на "Биволъ" и на Асоциацията на европейските журналисти-България. От МВР все още мълчат за случая.

Както Клуб Z писа, Стоянов и Биро са били задържани от полицията в Радомир, докато правят разследване. "Биволъ" работи по темата за корупция при раздаването на обществени поръчки и европейски фондове, свързани консултанстки фирми и големи "комисиони", добила популярност като "ДжиПиГейт" по името на компанията, свързана с шефа на "Лукойл" Валентин Златев.

От публикацията на "Биволъ" за ареста на двамата журналисти става ясно, че до освобождаването им се е стигнало след намеса на румънския консул у нас.

"Веднага след като бяха освободени, Димитър и Атила се върнаха на мястото и спасиха някои документи", посочват още от разследващия сайт.

Омбудсманът Мая Манолова също се е ангажирала със случая. Тя е разговаряла и с румънската дипломатическа мисия, и с началника на полицията в Радомир, за да получи информация по случая. Позицията, споредена от Манолова, е, че случилото се е недопустимо, при положение, че полицията не предоставя аргументи. Очаква се и официална позиция. 

Все още се чака коментар от МВР.

Коментари

 's picture

Petyo9

Откритата диктатура

вече е факт.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.