Коалицията "Реформаторски блок", която управлява 2 години заедно с ГЕРБ, но в резултат поетапно се разпадна, вече не съществува и онлайн. Домейнът на сайта reformatorskiblok.bg е трябвало да бъде подновен преди седмица, ако някой е искал поне историята на обединението да продължи да е достъпна в мрежата, но това не е направено. 

В Реформаторския блок участваха СДС, ДСБ, "Движение България на гражданите", БЗНС и НПСД с цел обединение на десницата. Коалицията успя да влезе в предишното Народно събрание, има евродепутат, избран от нейната листа в лицето на Светослав Малинов (ДСБ), има и позиции в местната власт. Поетапно обаче формацията се разпадна, макар формално да не е разпускана. В нея обаче практически остана само СДС заедно с индивидуални членове като бившия министър на здравеопазването Петър Москов, който се раздели с партията си ДСБ, за да остане в общия десен формат. Това направиха и няколко други представители на ДСБ, последвали Москов.

В момента ДСБ е в "Демократична България" заедно с партията "Да, България" на Христо Иванов и "Зелените", а БЗНС - макар и отстрани, често се солидаризира с техни позиции. СДС е с нов лидер, след като бившият министър на икономиката Божидар Лукарски подаде оставка под натиск на вътрешната опозиция в партията и на негово място бе избран Румен Христов. Заради липса на ясна опозиционна позиция спрямо ГЕРБ и създадената от Меглена Кунева партия "Движение България на гражданите" напусна Реформаторския блок. Това направи и БЗНС, за да се присъедини към новия извънпарламентарен формат с ДСБ и партията на Христо Иванов. 

НПСД напусна още преди последните парламентарни избори, като се яви на тях в коалиция с ДОСТ на изгонения от ДПС бивш лидер на движението Лютви Местан. Последни коалицията напуснаха партньорите на реформаторите, с които бяха заедно на изборите за Народно събрание - "Глас народен". 

Домейнът на сайта на реформаторите е бил регистриран през 2013 г., когато се роди коалицията, от бившия депутат от квотата на "Движение България на гражданите" Антони Тренчев. Той напусна партията след парламентарния вот. Пред Клуб Z Тренчев заяви, че ако някой беше поискал от него домейна, за да не се затрие сайтът - е щял да го даде, но никой не го е потърсил. 

Реформаторският блок все още има и представител в ЦИК, какъвто се полага на формациите с представителство в националния или в Европейския парламент. И формално никой не го е разпускал.