Инспекторатът на МВР и Главна дирекция Национална полиция извършват проверка, във връзка с пътен инцидент в Харманли, в който е участвал бащата на президента Румен Радев Георги Радев. Това съобщи БНР.

Леката катастрофа е станала на 17-ти август. Според информацията до момента, при произшествието е пострадал леко човек в инвалидна количка.

В момента проверката изяснява всички факти около случая, както и действията на местната пътна полиция. Има подозрения, че местните органи на реда са наравили опит да потулят инцидента.

Произшествието не е отразено в бюлетина на МВР. Като причина от полицията изтъкват, че е имало само материални щети, а пострадалият инвалид бил само одраскан, съобщава бТВ.

За този инцидент, в който е участвал бащата на президента Румен Радев, за това пътнотранспортно произшествие в прокуратурата в Харманли не е докладвана, каквато и да е информация. За инцидента
прокуратурата получава информация едва днес и то само от медиите. Това каза пред "Фокус" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"След като се публикуваха различни материали в електронни медии, главният прокурор се самосезира и разпореди на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна проверка", посочи тя.

Тази проверка ще се извърши от прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково и ще бъде в две направления.

"От една страна ще се установи дали е налице престъпление по транспорта, дали с резултат от нарушаване на правила за движение по пътищата е причинено пътнотранспортно произшествие, при което е причинена средна или тежка телесна повреда, защото само в тези случаи е на лице престъпление от общ характер", обясни Арнаудова.

И допълни:

"Второ направление ще има тази проверка, която ще се осъществява от прокурор, и тя ще бъде дали е на лице извършено престъпление по служба от служители на МВР".