Американският президент Доналд Тръмп отговори на многобройните коментари, че може да бъде подложен на импийчмънт като заплаши, че това ще доведе до срив на пазарите и ще се отрази силно негативно на икономиката, съобщава Би Би Си.

В интервю за Fox & Friends той каза, че пазарите ще се сринат и "всички ще бъдат много бедни".

Той говори след като бившия му адвокат Майкър Коен се призна за виновен за нарушаване на изборните закони като обяви, че е бил напътстван да действа по този начин от Тръмп.

Все пак не е много вероятно опонентите на американския президент да се опитат да започнат процедурата за импийчмънт преди изборите през ноември.

Защо Тръмп твърви, че ще има срив на пазара?

"Не знам как може да импийчнете някого, който е свършил толкова добра работа", каза  американкият президент в интервюто.

И продължи: "Нека ви кажа - ако някога бъда подложен на импийчмънт, смятам, че пазарът ще се срине, и всички ще обеднеят".

Според признанията на бившия му адвокат Коен е извършил бързи парични плащания на две жени по време на кандидатпрезидентската кампания през 2016 г. Смята се, че става въпрос за порно звездата Сторми Дейвис и бившия модел на "Плейбой" Карън Макдъгъл - и двете твърдят, че са имали сексуални афери с Тръмп.

Под клетва Коен заяви, че е платил парите по нареждане на Доналд Тръмп по "основната причина да се окаже влияние върху изборите".

Президентът на САЩ обаче настоява, че платените пари на двете жени не са нарушили правилата на кампанията. Двете плащания са извършени от него лично, не от средствата от кампанията му, но той научил за това съвсем наскоро.

Според Тръмп Коен си измисля неща, за да получи по-лека присъда. 

"Всъщност гледам доста тв предавания. Понякога получаваш доста полезна информация, като гледаш телевизия. Тези две плащания не са престъпление. Те не са пари от кампанията", обоснова се той.