Надявам се някой ден прокурор да погали премиера Бойко Борисов по главата, включително за това, което причини на Странджа. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова. Така тя коментира признанието на земеделския министър Румен Порожанов, че вторите проби от огнищата, в които бе открита чума по овце и кози, са с отрицателен резултат.

Преди време Борисов беше заявил пред бившия британски премиер Дейвид Камерън, че "три папи" са го "галили по главата".

Нинова заяви, че Борисов управлява "10 години с лакърдии" и това води до срив на държавността.

"Ще посетим Ямболско и Странджа. Този път ние ще го организираме - не преврат, но ред, права и закон в държавата. Ще се срещнем с хората и всички желаещи ще организираме и подпомогнем да подадат искове в български и европейски институции", каза Нинова.

Според нея всеки лично трябва да си поеме отговорността за проблема с чумата.

"Пробите дойдоха и няма чума. Отговорност трябва да поемат премиерът Бойко Борисов и двамата министри Валентин Радев и Румен Порожанов", заяви Нинова.

И допълни:

"Днес се явявам пред вас в лицето и качеството си на главен превратаджия в държавата по думите на Цветан Цветанов: Корнелия Нинова е виновна за чумата по животните. Докъде стигна преврата, до официалната информация, че изследваните проби в 3-километровата зона в Странджа няма чума. Два месеца след началото на проблема няма умряло животно от чума. Единствените умрели са убитите от режима на правителството."

Нинова изтъкна, че е много важно да се види кой сега ще поеме отговорността.

"Днес г-н Порожанов се опита да прехвърли всичко върху директора на БАБХ. Трябва да се спре с този цирк. За Търговския регистър отговорността пое бушонът, г-жа Цачева си седи. За фалита на застрахователната дружество отговорността пое Ралица Агайн. Председателката на комисията, видите ли, не знаела", каза Нинова.

Тя настоява да се провери дали с акцията срещу чумата не се прикриват получени субсидии от фиктивни земеделски стопани и източване на пари от бюджета.