Въоръжен с нож младеж закла майка си и сестра си в парижкото предградие Трап днес и тежко рани трети човек, предаде Ройтерс.

Той извърши нападението на улицата, след което се укри в къща. Там той бе застрелян по-късно от полицията, когато излезе от дома и се затича заплашително към пазителите на реда.

"Полицейската операция приключи", съобщиха от местното кметство в туитър.

"Ислямска държава" разпространи изявление, в което пое отговорност за атаката. Групировката обаче не представи доказателства. Съобщенето й бе огласено, преди да стане ясно, че жертвите са роднини на нападателя.

Според телевизия БФМ той крещял "Аллах акбар!" ("Слава на Аллах!"). Полицията обаче не потвърждава това. Според силите на реда причините за атаката и начинът на извършването й все още са неизвестни.

Службите за борба с тероризма засега не са помолени да се включат в разследването.

Трап е бедно градче, обкръжено от богати райони западно от Париж. Населението му е 30 000 души. Там има десетки радикализирани младежи, много от които са отпътували към Сирия.

Вчера "Ислямска държава" разпространи предполагаемо изявление на лидера си Абу Бакр ал Багдади - първото от близо година насам. В него той призовава за борба въпреки претърпените от джихадистите поражения напоследък.