Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мюсюлманският свят празнува днес Курбан байрам. Празникът е 70 дни след Рамазан байрам и продължава 3 дни.

Честванията започват с голяма молитва в джамията.

На този ден се коли животно, а месото се раздава на бедните. По-младите искат прошка, а на децата се раздават бонбони.

На Курбан байрам семействата се събират в дома на родителите си. На този ден не се отказва помощ и храна на всеки в нужда.

У нас празникът се чества от близо 700 хиляди български граждани.

Премиерът Бойко Борисов честити празника във фейсбук.

"Поздравявам всички мюсюлмани, които днес отбелязват големия празник - Курбан байрам. Бъдете здрави и щастливи, нека има мир и разбирателство в семействата Ви. Този ден ни учи на смирение и уважение, нека да запазим и продължим мъдростта, с която заедно да работим за взаимното ни успешно бъдеще", написа Борисов.

Шефът на парламента Цвета Караянчева, която е депутат от Кърджали, също поздрави българските мюсюлмани.

"На всички мюсюлмани желая здраве и благочестие, добруване и справедлив живот, бистър ум и открито сърце. Силата на човека не произлиза от физическите му възможности, а идва от несломимата му воля. Нека си пожелаем воля за по-добро бъдеще и съгласие, за да го съградим заедно. Честит Курбан байрам", написа Караянчева.

Коментари

"чумавите" агнета

от Болярово дали ги продадоха в Турция?
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Това мусулманството ерес ли е

Това мусулманството ерес ли е или разкол ? Цитирам бпрц - нали според тамошните попове, всички други са ереси и разколи.

По-страшно е от ерес и разкол

По-страшно е от ерес и разкол. То е пътят към антихриста. Външно наподобява християнство, но води непрестанна война с него, и с всички други религии

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.