Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

След десетдневно издирване е бил задържан общинският съветник от Несебър Пейко Янков, съобщи днес Специализираната прокуратура. По информация на Dnevnik.bg Янков, който се издирваше с червена бюлетина, се е предал сам. 

Повдигнато му е обвинение като участник в ръководената от Димитър Желязков-Митьо Очите организиарана престъпна група за рекет, телесни повреди и разпространение на наркотици. Янков е последният издирван от групата, а Митьо Очите все още е в турски арест, тъй като обжалва екстрадицията си.

На 15 август Специализираният наказателен съд ще решава дали да остави Пейко Янков за постоянно в ареста.

Макар соченият за бос на групата Димитър Янков да е още в Турция, неговите "съквартиранти" по хотелска стая бяха предадени на българската страна. Един от тях - бургаският бизнесмен и общински съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, днес успя да отложи повдигането на обвинение. Причина за това станаха ангажименти на адвоката му.

Срещу него се очаква да бъде повдигнато обвинение за укривателство и помагачество на сочения за водач на престъпна група Димитър Желязков. Обвинението срещу Бенчев ще е за оказаната от него помощ на Желязков да се укрие в периода от 2 до 5 август в турския град Истанбул.

В края на миналата седмица спецпрокуратурата възложи на Националната агенция за приходи (НАП) и МВР проверка на дружество "Аркус-сигурност Бургас", където Очите е работел като консултант, и свързаните с него хора и фирми. Проверката се възлага заради разследването на организирана престъпна група.

По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 души.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.